Azi e 1 decembrie…

Am cazut din pat pe la 9:30, ca urmare a muzicii populare romanesti care se aude tare de undeva de dupa cimitir.

E aproape 11:30 si oamenii astia sunt patrioti pana la Dumnezeu si inca nu au incetat cu muzicile populare romanesti.

N-am nimic cu ele – chiar imi plac, dar… de cate ori poti sa asculti „trandafir de la Moldova” pana te apuca batzul??? Ma simt ca la o nunta taraneasca si de-abia astept sa plec sa pap o pizza cu Nico.

Ce ma seaca de nu mai pot e ca muzica vine de la aceiasi oameni care, in alte zile decat asta pun manele la maxim.

De ce suntem patrioti doar de 1 decembrie? De ce suntem buni doar de Craciun? De ce, de ce, de ce…

Colegii mei olandezi se mai scapau din cand in cand cu cate o vorba despre romani. Si cand se intampla asta, era ca si cum Polul Nord se muta in birou – imi aruncau priviri speriate si se asteptau sa sar la gatul lor. Le-am spus odata: „baieti, eu pot spune ce vor muschii mei despre romani… voi, nu”. Ce-i drept, aceasta atitudine dualista din partea mea le starnea si curiozitate si semne de intrebare: „da’ tu de ce poti sa vorbesti cum vrei si noi nu?”

Nimanui nu-i place sa auda ca e prost, ca e tampit, ca e beat… Dar, cand ti-o spun nu doi, ci poate zeci de oameni, incepi sa te intrebi daca asa e. Iar cand cineva generalizeaza la nivelul unui popor si spune „voi, romanii…”, incepi sa o iei pe campii.

Deci, de-aia le-am sarit mereu la jugulara celor care imi critica poporul: da-ne putin credit pentru ca tu, ca strain, lucrezi cu mine si sunt si eu romanca! Si uite ca nici nu fur, nici nu iti dau in cap si slava Domnului, n-am omorat pe nimeni. Ba mai mult, iti dau ce mi-ai cerut, la calitatea ceruta si in termenul impus.

Si de-asta acum o sa fac ceva ce nu am mai facut pana acum – politica… 🙂

Atata timp cat vom avea ghiocei la conducere, toti strainii ne vor calca in picioare…


No Comments on “o alta zi mare…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>