Buna ziua tuturor!

Asa cum probabil stiti, incepand din luna ianuarie 2018, programul de finantare a afacerilor non-agricole in zonele urbane ale regiunilor mai putin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Centru, Nord-Vest si Vest), Romania Start-up Plus a demarat in forta. In cadrul apelului de proiecte POCU/82/3/7 „Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană – România Start Up Plus” au fost finantate 195 de proiecte, iar o mare parte dintre ele au fost semnate si demarate la inceputul acestui an.

Asadar, vesti bune pentru toti cei care vedeti antreprenoriatul ca o optiune de cariera si va doriti independenta financiara, fructificarea experientelor, abilitatilor si cunostintelor voastre si sustinerea ideii voastre de afaceri cu formare antreprenoriala de calitate, consultanta, mentorat, finantare si motivare continua pentru ca afacerea voastra sa se dezvolte si sa se autosustina!

Un astfel de proiect este si ASTRE-NE (Antreprenoriat Sustenabil pentru TRansformarea Economica a Regiunii Nord-Est), la care va invit cu drag sa participati.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului si a auto-ocuparii in intreprinderi cu profil nonagricol infiintate in mediul urban in Regiunea Nord- Est.
Proiectul este prevazut sa se deruleze pe o durata de 34 de luni, in perioada ianuarie 2018- noiembrie 2020, si vizeaza cresterea ocuparii in regiunea Nord-Est printr-un mix integrat de masuri de stimulare a antreprenoriatului, pornind de la formarea antreprenoriala a grupului tinta, urmata de consiliere si mentorat, organizarea unei competitii de idei de afaceri si in final, finantarea si monitorizarea afacerilor infiintate in cadrul proiectului.

Valoarea totala a proiectului este de 8.552.036,54 lei, din care valoarea nerambursabila este de 8.391.194,71 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului au in vedere:
– Cresterea nivelului de pregatire antreprenoriala a min. 300 de persoane (someri, persoane in cautarea unui loc de munca, angajati si persoane inactive, dornici sa infiinteze o afacere pentru crearea de noi locuri de munca) din regiunea Nord-Est.
– Facilitarea dezvoltarii de activitati antreprenoriale si de noi locuri de munca de catre persoanele din grupul tinta, prin oferirea de suport integrat si ajutor de minimis pentru cel putin 36 de afaceri, care vor angaja minim 72 de persoane în domenii non-agricole, in zonele urbane ale judetelor regiunii Nord-Est.
– Dezvoltarea unui mecanism de monitorizare pentru asigurarea bunei functionari si a dezvoltarii celor 36 de afaceri infiintate in cadrul proiectului.

Daca va regasiti printre conditiile de participare si eligibilitate, proiectul ASTRE-NE este pentru voi:

  • aveti domiciliul sau resedinta intr-unul dintre judetele: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui (Regiunea Nord-Est)
  • aveti peste 18 ani impliniti la data intrarii in proiect
  • sunteti someri si va cautati o oportunitate de auto-ocupare SAU sunteti persoane inactive  si doriti sa va (re)activati pe piata muncii SAU aveti un loc de munca, dar si o idee de afaceri care nu va lasa in pace si vreti sa creati noi locuri de munca pentru voi si pentru cei dragi
  • vreti sa infiintati o afacere non-agricola (adica productie, IT, servicii, etc) in mediul urban in regiunea Nord-Est

Pentru mai multe informatii, proiectul are o pagina de Facebook pe care puteti intra in contact cu expertii care se ocupa cu informarea, selectia si consilierea grupului tinta si pe care puteti afla si ultimele noutati despre activitatile pe care vi le propun acestia si puteti sa mergeti sa ii dati un like aici: http://www.facebook.com/ASTRENordEst/

Beneficiarul proiectului este SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT SRL (www.globalcommercium.ro), care are o indelungata experienta in sprijinirea antreprenoriatului ca alternativa de ocupare, in formare antreprenoriala si in consiliere pentru infiintarea de afaceri, iar partenerul sau este SC METODO STUDII CONSULTANTA ROMANIA (www.metodoromania.com/proiect-nord-est), care a asigurat formare antreprenoriala, consiliere antreprenoriala si monitorizarea dezvoltarii de afaceri non-agricole in zonele urbane din Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

Oricare ar fi decizia voastra si oricare ar fi proiectul catre care va indreptati, luati in considerare antreprenoriatul ca o oportunitate de a schimba lumea in care traiti, de a va schimba propriul viitor si de a va asuma independenta!

Va las in compania cuvintelor rostite acum mai bine de 200 de ani de politicianul, omul de stiinta si antreprenorul Thomas Paine, care au devenit, de asemenea, crezul ASOCIAŢIEI AMERICANE A ÎNTREPRINZĂTORILOR:

Am decis să nu fiu o persoană obişnuită. Este dreptul meu, dacă pot, să fiu deosebit.

Caut şansa, nu comoditatea.

Nu doresc să fiu un cetăţean întreţinut, umilit şi plictisit de grija pe care statul mi-o arată.

Vreau să-mi asum un risc calculat, să visez şi să construiesc, să greşesc şi să reuşesc.

Aleg provocarea vieţii în locul existenţei garantate, aleg emoţia realizării în locul calmei ademeniri a utopiei.

Nu-mi voi schimba libertatea pentru milă, nici demnitatea pentru chilipir.

Nu mă voi pleca în faţa nici unui stăpân, nici nu voi ceda în faţa unei ameninţări.

Este moştenirea mea să stau drept, mândru şi neînfricat, să gândesc şi să acţionez eu însumi, să mă bucur de ce realizez, să înfrunt lumea curajos şi să zic “Aceasta, cu ajutorul lui Dumnezeu, eu am facut-o”.

Iar aceasta este ceea ce se numeşte un ÎNTREPRINZĂTOR.

 

 


No Comments on “Fii antreprenor in Regiunea Nord-Est cu ASTRE-NE!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>