Azi mi-am citit newsletter-ul de la Bestjobs cu la fel de mult interes ca intotdeauna. Mi-a sarit in ochi o postare a lui Stefan Murgeanu, in care vorbea despre obiectivele de inceput de an. Ca mai toti dezvoltatorii personali, si Stefan ne invita sa facem pe dracu’ in patru ca 2011 sa fie cel mai bun an al nostru. Ca doar dupa aia vine 2012 si stim cu totii ca am cam imbulinat-o.

Tot azi mi-am citit update-urile (adica noutatile) de pe linkedin de acum 2 saptamani. Silvia a scris o postare scurta si la obiect si a pus 3 link-uri pentru cei care vor sa isi testeze abilitatile de lider. N-o sa va vina sa credeti: la mine, la toate trei testele, a iesit acelasi lucru!!! I-auzi, ia! Se pare ca sunt un fel de struto-camila managero-lider-istica, avand tati trasaturile bune ale ambilor… Tata o sa fie mandru.

Am pus si un comentariu, in dulcele stil Melania Coman… Da’ ce vrei, bre, daca nu mi-a placut testul lui Marian Rujoiu de la Extreme Training (www.traininguri.ro), ca pur si simplu nu mi-a placut… Par egzample:

Din test: ce faci daca amicii tai vor sa mearga la teatru si tie nu iti place sa mergi la teatru, ci la film? O intrebare mai stupida nu cred ca am vazut de cand sunt… Raspunsurile, pe masura…
a. ii conving sa mearga la film, b. daca merg la teatru, merg si eu, da’ asa, mai cu scarba, c. daca merg la teatru, eu imi iau jucariile si plec
.

Deci, eu, ditamai liderul (carevasazica), in momentul in care pretenarii mei, aia de ii tot suport de ani de zile si de ma tot suporta de aceiasi ani de zile, zic ca vor sa mearga la teatru… nu am decat aceste trei mari optiuni??? Si mai ales – da’ trebe sa vedeti formularea – ce ditamai liderul sunt eu cand ma pun pe jos si incep sa dau din picioare ca la 3 anisori ca eu „vleau la film, nu la teatlu!!!”…

Poate mi-s eu asa, da’ mi se pare ca un lider adevarat zice: „ok, hai sa incerc si experienta asta… cine stie? poate o sa imi placa!!!”

Mai mult decat atat, un lider adevarat, in viziunea mea (aia care conteaza, you know?) este capabil de flexibilitate si de adaptabilitate la orice situatie, inaintea echipei lui. Sau poate prima intrebare a testului o fi vrut sa zica ceva de genul: ii manipulezi sa iasa cum vrei tu sau te lasi manipulat (ii lasi sa creada ca te manipuleaza) sa faci ce vor ei?

Oricum, problema e falsa – mie imi place si teatlu si film… Si imi place si opera… Si chiar si concertele de muzica clasica, fir-ati voi sa fiti de pretenari!!!

Scriu si eu o vorba celebra (din Ally Mc Beal): Bygone!

Altfel… intre a scrie cel putin 100 de obiective pentru 2011 (l-am „luat” deja pe Stefan, eu cred ca in primele 5 zile ale anului am citit vreo 3 carti si anu’ mai are 358 de zile pline, timpul nefiind pierdut), intre a vedea daca sunt, intr-adevar raritatea lider/manager mentionata, intre anticiparea intrarii lui Coman Senior in epoca digitala (da, recunosc, fac alfabetizare TIC si imi place la nebunie, desi avem display-uri diferite la computere), crearea programului meu de obiective pentru 2011 (ce, credeati ca alea din articolul anterior erau toate???), am mai facut si alte lucrusoare (is de job si despre job si n-am chef sa vorbesc despre ele acum). In 2011 nu ma mai concentrez pe job. Cum de ce? Ca vine 2012… De-aia!

Voi ce aveti de gand in 2011?

M


2 Comments on “chestii interesante de inceput de an”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Emmy says:

    „ce faci daca amicii tai vor sa mearga la teatru si tie nu iti place sa mergi la teatru, ci la film?”

    d) Nu mai vorbesc cu mine insami. Sunt o inculta si ma plictisesc pe mine insami!
    e) Le povestesc Apocalypse Now. Cadru cu cadru. Dupa ce se sinucid toti, ies la o bere & agatat.
    f) Le povestesc 4 Luni, 3 saptamani si 2 zile. Cu interpretari exhaustive. Dupa ce se plictisesc toti etc (a se vedea mai sus)
    g) Le povestesc District 9. Cu context. Sfarsim prin a fi dati afara din pub la 3 AM, fara a fi ajuns la o concluzie. Mergem la non-stop, cumparam o sticla de vodca pe care o bem in statia de taxi, discutand daca am fost discriminati sau nu.

  2. melania says:

    Sau asa… 😀

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>