Am ajuns, din greseala, sa citesc un raport / articol scris de o tipa de la ICI (acilea – http://www.cnr-cme.ro/foren2008/CD_ROM_1/s3_ro/S3-37-ro.pdf).
Pe pagina 3 (cu capul de tabel pe pagina 2), puteti vedea o statistica de prin anul lui Doamne-Doamne 2005, cand romanii (la 100 de familii), detineau:

– 90,2 frigidere si congelatoare,

– 68,9 masini de spalat rufe,

– 53,4 aspiratoare de praf

– 201.0 aparate de radio, casetofoane, combine

– 133,3 tembelizoare.

La nivelul acelui an, consumul energetic al romanilor era sub media europeana, si mult sub consumurile de-alde suedezilor, danezilor sau altor vestici, care, desi coborati din copaci in aceeasi perioada cu noi, au evoluat ceva mai rapid – macar la capitolul consum energetic… si identificat alte tipuri de resurse ce se pot transforma in energie.
Nimic deosebit la articolul asta – stateam doar si ma intrebam daca nu ar fi mai productiv sa avem mai multe masini de spalat (automate – sa-i fie rusine aluia care s-a gandit la nevasta-sa!!!) si mai multe aspiratoare (la fel! magarule, potoleste-te!) si mai putine tembelizoare…
Melania


No Comments on “din nou, eficienta energetica… si nu numai…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>