Nu stiu cum se face – sigur asa a vrut Doamne-Doamne, ca intai sa incep proiectul cel mai important pe plan personal… Slabirea…

Daca ati fost ca mine, un copil slabanog, schilod de slabanog, de fapt… ingrasatul incet si sigur va va fi lovit tot cam pe la vreo 30 de ani. Pe mine m-a lovit initial pe la vreo 28, cand am inceput sa iau medicamentul minune – Lindaxa… Substanta activa principala – sibutramina – drog care actioneaza pe sistemul nervos central si te convinge ca, de fapt, tie nici nu iti e foame!!! Deci… drog, SNC… Vedeam stelute verzi si micute in fata ochilor (nu de foame, ca nu mai stiam ce e aia) si dormeam 4 ore pe noapte (serios, a fost binevenita experienta!), si am dat jos cam 14 kile. Dupa care m-am angajat la fostii mei angajatori si le-am pus pe toate la loc… si inca cateva sa nu se plictiseasca.

Ei, saptamana trecuta am fost la doctor, mi-am luat dieta, de maine incep si diverse chestiute specializate de-ale lor, care ma vor slabi cu muuuuuuulta suferinta (asa imi spune mie SNC-ul afectat de sibutramina) si cu multe privatiuni.

Pe bune! Plec eu de la doctor saptamana trecuta si nu imi scapa nici macar o cofetarie, o patiserie, un restaurant sau un fast food de pe drum… Ma si gandeam: ei, sa vezi ce mishto o sa fie cand incep dieta… (adica de luni, 11.10. ca nu mai pot astepta pana in 2018, cand va fi un luni, 1.01.)

Proiectul numarul 1, deci…

Obiectivul general: o stare de sanatate si vitalitate imbunatatita

Scop: pierderea a 22 (zice doctorul) – 25 (zice Mela) kilograme, in 2 etape:

– etapa 1: pana la Sarbatori – 10-12 kilograme

– etapa 2: pana in martie 2011 – 13-15 kilograme

Activitati:

1. DIETA… 🙁

Pentru o pofticioasa ca mine, acum, cand scriu despre dieta, e ca si cand as manca o lamaie in fata Feliciei Filip. Dieta se va schimba din 2 in 2 saptamani, pe o perioada de 2 luni. Am inceput cu puiut, ceea ce e bine. Dar mai vorbim cam peste vreo 7 zile, dupa ce am epuizat toate tertipurile de a gati si manca respectivele mancaruri… cu pui.

2. SPORT… 🙁

Mai dati-mi o lamaie!

Munca de consultant presupune putina miscare… Asta daca nu ai norocul de a lucra in 2 locuri, aflate cam la 20 de minute de mers pe jos distanta… Hai, poate chiar 30, daca am noroc.

3. Trucuri de ajutat slabitul „frumos”… Adica masaje, impachetari si electrostimulare… Si numai Doamne-Doamne mai stie ce…

Rezultatele asteptate:

– 10-12 kile jos pana la Craciun (fingers crossed sa fie mai multe)

– 22-25 de kile jos cat mai repede (sa arat si eu ca atunci cand aveam pneumonie cu pleurezie – minus cearcanele si oboseala asociate), preferabil pana in martie 2011

– intrat in blugii atasati (cadou de la Mimisor, si care ma asteapta de vreo 4 luni sa ii port, sau macar sa ii dau altcuiva)

Costuri: pana acum, 60 de lei consultatia si 700 de lei abonamentul pe 2 luni la clinica specializata… Papica – e mult mai ieftina decat pana acum, mai ales ca un mare pacat al consultantilor e ca mananca numai prostii, la cele mai vesele ore ale zilei.

Asa cum spunea o pacienta cu 250 de kile (deci eu stau ghinisor), de ingrasat nu te ingrasi cu aer, ci cu toate prostiile pe care le mananci…

Deci, la lucru!

Melania

PS: Update – am atasat si poza cu

blugii in care trebuie sa incap

blugii


6 Comments on “Proiectu’ 1 – complete makeover…”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Emmy says:

    Un mare avantaj e ca daca mananci sanatos, cam in 2-3 saptamani iti revin papilele gustative (treptat) la starea naturala. Si vei constata ce gustoase sunt mancarurile pe care le considerai plicticoase inainte. Sa vezi ce incredibila e o felie de paine neagra fara aditivi. Sau niste piept de pui fiert (cu ceva ghimbir, de exemplu). Nu gustul mancarii sau gatitul vor fi principalele dificultati.

    Dar la stress nu ajuta nici cele mai sanatoase mancaruri. La suparare tot „mancarea de sinucidere” te va tenta.

  2. melaniacoman says:

    Mancarea de sinucidere nu mai exista in dictionar. Iese pe fatzau, sub forma de puncte de grasime, care e urate rau di tat… Si tare dureroase la scos… Ma doare toata fatza.

    Asa ca Mec-ul e mort pentru mine…

    Mela

  3. Leandru says:

    Hmm…..Scrisul pe blog poate fi considerat ca un non-adedd value in schema ta de slabire. Daca incepi postul de a scrie pe blog, cred ca iti vei gasi timp pentru miscare. In fapt o schimbare a obiceiurilor personale de viata este o cale sigura in a slabi.

  4. Clarra says:

    Succes, draga Melania! Hai ca inceputul e mai greu!

  5. Emil Iakabos says:

    Draga Melania,
    Tinand cont ca multe din informatiile de pe site-ul tau m-au facut mai bun ca si consultant,da-mi voie sa-ti intorc serviciul.Felicitari pentru dieta sub control medical,orice alta alegere e drumul spre esafod.Pe langa dieta daca iti place muzica iti recomand ZUMBA de doua ori pe saptamana,chiar daca esti o „comoda”.Arzi calorii la greu si te mai si distrezi seara dupa o zi obositoare de munca.Ai in Bucuresti sali cu instructori foarte buni.
    Intra pe :www.zumbaromania.ro,www.slabire.info.ro,www.zumba.com cand ai timp.
    Revenire usoara!
    Emil

  6. Dupa un an… - Melania Coman says:

    […] Acum vreo cateva luni, va povesteam cu drag si spor cum m-am apucat eu de dieta… Cu poze… […]

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>