Iaka sa vedeti si voi de ce nu imi place mie poporul romanesc si de ce m-as duce bucuroasa sa traiesc si sa muncesc in Turcia (Va rog, care aveti asistente tehnice pe acolo, nu aveti nevoie de un consultant pe HRD inca tanar?)

Proiectele contractate in cadrul PODCA acopera doar 35% din alocarea pentru 2007-2009!

Tot via prietenii fonduri minus structurale…

Hai k nu ati priceput de ce nu imi place mie poporul romanesc si vreu sa va explic:

Orice alt popor ar zice: “Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Iaka am absorbit 35% din fonduri…”

Ce zicem noi: “Bai, ai dracului ratati ce suntem, n-am luat decat 35% din fonduri….:-(”

Va spun ca nici nu am avut curiozitatea sa citesc scuzele si acuzele celor ce scrisera articolul, pentru ca mi-a provocat o greata teribila cand am vazut titlul acestuia…

Nu stiu prea multa istorie – doar cata ne-au povestit profesorii din generala si liceu, dar mie mi se pare ca ne tot scuzam de la Decebal incoace… Intotdeauna este vina altora, intotdeauna noi suntem curati ca zapada…

Si in loc sa cautam solutii… cautam scuze…

Sa traim, ca grozavi mai suntem…

Melania


7 Comments on “de ce nu imi place mie poporul romanesc…”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Mihaila Raul says:

  Titlurile la articole din gazete le dau in mod obisnuit secretarii de redactie, in majoritatea cazurilor fara a citi continutul. Dar titlul trebuie sa fie bomba. Ideea e ca dracul nu e chiar atat de negru. S-a contractat 35% pentru 2007 – 2009, dar mai sunt alte cereri in evaluare si eu estimez ca de fapt se va contracta dublul sumei, adica 70%. Onor ministerul nu semneaza contracte noi deoarece asteapta noua serie de politruci de dupa clarificarea situatiei politice. Cunosc situatia. Pentru cei familiarizati cu POSDCA se stie ca cererile depuse acopera fondurile doar la cursuri si strategii, iar la restul e deficit (ghiseu unic, imbunatatiri gestionare sanatate educatie social, etc.) De ce? Celelalte domenii sunt mai greu de inteles de potentialii aplicanti. E mai greu de elaborat un proiect in domeniiile enumerate. Dar sunt si alte cauze in administratie. Iti bati capul sa faci ceva in plus de sarcinile curente si la finalizare constati ca seful decide ca altcineva sa se ocupe si sa beneficieze. E o ierarhie rigida in administratie care descurajeaza initiativa.
  Nu sunt scuze sau solutii, e o analiza extrem de sumara la ceea ce se intampla. O analiza in detaliu ar duce si la propunerea de solutii. De exemplu, nominalizarea echipei proiectului inca in stadiul de propunere si cautarea de metode de a descuraja schimbarile ulterioare de personal. Pacat ca nu s-ar tine cont de ele.
  In rest e o vorba: “frumoasa tara, pacat ca e locuita”
  Dar ce sa facem? Nu toti suntem medici sa putem lucra in occident. Si am auzit ca vanzatori de cartofi au si ei. Asa ca nu ne ramane decat sa contram lipitorii de afise cand avem ocazia si sa le spunem in fata ca sunt tolomaci. Macar pentru descarcarea noastra nervoasa.

 2. Mihaila Raul says:

  PS Nici mie nu imi place neamul romanesc, desi fac parte din el. Multa laudarosenie si fanfaronada. Ne batem cu caramida in piept dar la invaziile turcesti ne ascundeam in paduri in loc sa dam piept cu dusmanul. Natii similare sau mai mici nu au facut asa. de exemplu, polonezii, ungurii, sarbii.
  Imi place istoria si daca ne uitam in trecut putem decela tarele noastre ca natie: tradatori care nu si-au respectat majoritatea aliantelor in istorie. Vezi ultima suta de ani doar

 3. Mihaila Raul says:

  Am avut recent ocazia sa cunosc cativa membri ai AM PODCA. Tineri cu mintea deschisa si bun simt. Efectiv mi-au placut. Am constatat ca incearca sa te ajute in implementare, nu sa te incurce. Spre deosebire de ei, am cunoscut si alte cazuri de AM (nu dau nume, persoane importante) care cautau nod in papura din motive usor de intuit. Interesul general e ca proiectul sa fie implementat, cheltuielile efectuate apropae de alocarea maxima si fara fraude. Dar sunt cazuri in care iti cauta si iti gasesc cheltuieli neeligibile de multe ori in cazuri interpretabile. parca nu ar avea interes sa mearga proiectul. Asta se intampla la unii mai in varsta care au familii grele, cheltuieli si experienta in rele.
  Revenind la categoria AM-istilor PODCA, acestia nu au cum sa ajunga sefi prin constructia lor actuala, insa timpul ii poate face pe unii sa treaca in a doua categorie. Asa ca va doresc colaborare cu AM-isti tineri.

 4. Etienne Ignat says:

  a se vedea http://www.traianbasescu.org si http://www.nufigeoana.ro :)) in loc sa ne vedem de ale noastre ne gandim cum sa facem sa altuia rau. oricum astea sunt discutii de genul:
  “Daca ai basca de ce nu ai sapca, si daca ai sapca de ce nu ai basca?”
  sau dilema romanului daca se face de ce se face si daca nu se face de ce nu se face?
  cam pe aici vad articolul asta.

 5. melania coman says:

  Tocmai pentru ca am si eu o fosta colega, de varsta mea, in AM PO DCA, simt nevoia sa ii sustin mai mult decat pe altii…

  Certitudinea mea este ca oamenii astia au si alt mod de raspuns vis-a-vis de procesul intreg, pentru ca sunt obisnuiti cu sloganul “to serve and to protect”… Mai mult cu serve, decat cu protect…

  M

 6. Antoniu says:

  Tra-la-la.. tra-la-la.
  ‘Nu stiu prea multa istorie – doar cata ne-au povestit profesorii din generala si liceu..’
  Vad ca nici cu limba ‘roman’ nu prea stai bine.
  Administratorul Finantare.ro ar trebui sa-ti propuna ‘romanesc’ sa ne cam lasi in pace.

 7. melaniacoman says:

  Stimate domn,

  Imi pareti om serios. Mai ganditi-va. “cata istorie”… “cata minte” au unii si asa mai departe. De ce va luati de licentele mele poetice???

  E treaba celor din finantare.ro ce fac cu blogurile noastre. Cand imi vor cere sa ma opresc, ma voi opri.

  Sanatate multa si numai bine!

  Melania

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>