„Parintii ai caror copii nu vor frecventa invatamantul obligatoriu vor fi amendati cu sume intre 500 si 1000 lei, potrivit formei finale a Legii educatiei nationale.”

Intrebare: Cat de prosti sunt cei care scriu asemenea aberatii in lege?

Raspuns: Probabil ca nu s-a inventat inca unitatea de masura a prostiei lor…

Din raportul privind Educatia, productie 2007, initiata de onor presedintele nostru (pe care eu il banuiesc de bune intentii, dar astea doar paveaza drumul spre iad), iaka statistici:

„Sistemul de învăţământ actual este inechitabil. Un sistem de învăţământ este echitabil dacă asigură elevilor aceleaşi oportunităţi de învăţare şi de rezultate, indiferent de mediul socio-economic sau cultural din care provin. Din păcate, în România, în ciuda intervenţiilor de până acum, se menţin inechităţi flagrante. Apartenenţa la mediul rural se asociază cu dezavantaje majore: actualmente numai 24,54% dintre elevii din mediul rural ajung să urmeze liceul.”

„Sistemul este învechit. Majoritatea şcolilor din România au o arhitectură care corespunde unei concepţii despre şcoală de la finele secolului al XIX-lea, nu de la începutul secolului al XXI-lea. Peste 82% din totalul clădirilor şcolare sunt construite înainte de 1970, uneori chiar cu mult mai mult timp în urmă, ceea ce face ca starea şi dotarea lor să nu mai corespundă standardelor actuale de pregătire.”

„Sistemul de învăţământ este nerelevant în raport cu economia şi societatea viitorului. Toate analizele actuale arată că viitorul va fi dominat de economiile şi societăţile bazate pe cunoaştere. În acest context, prin Agenda Lisabona, UE a stabilit 5 indicatori care arată măsura în care o ţară şi Uniunea, în ansamblul ei, sunt capabile să facă faţă provocărilor economiei cunoaşterii.” (abandon scolar, ponderea populatiei care a absolvit invatamantul secundar superior, ponderea elevilor in varsta de 15 ani care nu reusesc sa se ridice la standardele de invatare tipice, proportia absolventilor de stiinte, participarea adultilor la FPC)

Da’ de ce, Mitzo? o sa ma intrebati dumneavoastra… Si eu o sa va raspund:

Par example…

– populatia rurala traieste din ferme de semi-subzistenta si subzistenta, in proportie mai mare de 80%. De fapt, nici nu exista o statistica clara pe situatia curenta in sectorul agricol… Veniturile lor sa fie… CAT???

– nivelul calificarilor in regiunile rurale este scazut si foarte scazut… Vorbim despre absolventi de masterat si doctorat de numarat pe degetele de la o mana, iar cu absolventii de universitate, cred ca nici nu trebuie sa te descalti ca sa termini numaratoarea…

– sursele de venit, altele decat agricultura… Va spun eu: duci o caruta de lemne (in eventualitatea ca ai cai si caruta), pentru un vecin: 75 de lei; o zi de coasa: 30 – 50 de lei, 1 zi de sapa – 20-30 de lei, etc.

Si desteptii astia de la MEDCI sau cum ii mai zice acum vin si dau amenzi intre 500 de lei si 1000 de lei parintilor ai caror copii nu frecventeaza invatamantul obligatoriu…

FRATE!!! Treziti-va!

Traim intr-o tara de asistati, pe care voi o faceti sa se cufunde in prostie cu fiecare lege a educatiei pe care v-o asumati anual… Desfiintati SAM-urile, si puneti in loc CE? Club Max? Bamboo?

Ce sanse are pe piata muncii un Ion, Vasile sau Gheorghe, de la bunica-mea de la Albesti, cand voi desfiintati singurele scoli unde se pot duce si ei?

Da’ nu mai zic nimic – va atasez o poza cu o scoala nereabilitata din Albania, care, vorba prietenei mele Emmy, arata mai bine nereabilitata decat multe de-ale noastre in care s-a cheltuit intens.

Cu greata majora…

Melania

REVENIRE MAJORA: Emmy imi zice ca n-am inteles nimic… amenzile sunt infime, mai ales daca parintii cu pricina ii trimit pe copii la produs… In 50 de zile, ajungi la break even point, si poti plati amenda maxima, cu pretul minim pe zi de sapa…. Are dreptate si ea… La a 51-a zi, deja intri pe profit…

Ce pot sa zic?

Altcineva m-a intrebat: da’ pe profesorii care lipsesc de la cursuri, ii amendeaza cineva???


One Comment on “O alta mare incercare… (revenire)”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Mihaila Raul says:

    Am facut scoala in perioada 73 – 91 (inclusiv facultate). Am copii de clasa I(facuti mai tarziu). Zilele trecute m-am dus la sedinta si m-am cutremurat. 8 ore de limba romana din care 4 de caligrafie. Acum foarte putini mai scriu de mana, majoritatea pe computer – practic timp irosit. Religia e obligatorie ca sa aiba popii si rudele lor ore in invatamant si salariu. Religie e o problema de constiinta, adica ar trebui sa fie optionala, consider eu. La materia optionala invatatoarea a decis din start, a fost doar optiunea ei. Doar nu era sa aleaga o materie unde sa vina altul si sa ia banii, gen engleza, franceza, computere, educatie fizica, etc.. Asa politicieni – asa invatamant. Da’ ce? In sanatate, politie, biserica, administratie, etc. e altfel?? Avem o tara frumoasa, pacat ca e locuita.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>