Eu zic ca e parte din SF…

Vrei, nu vrei, daca stii s-o faci – o faci, iar daca nu, o subcontractezi…

Asta e un post referitor la o critica mica mititica adusa de unul dintre comentatorii articolului https://melaniacoman.finantare.ro/2008/12/19/cum-am-inteles-eu-acb-analiza-cost-beneficiu-rog-specialistii-sa-ma-contrazica/#comment-1507

Nu e nici o rusine ca nu ai capacitatea / competenta sa faci o ACB… V-am mai spus, mie nu mi se pare operatie pe creier, mai ales daca vorbim despre interventii publice (pe privat e alta poveste, una care nu incepe cu “a fost odata…” si nu se termina cu “si au trait fericiti pana la adanci batraneti”, ci suna mai degraba a Stephen King meets Tom Fontana).

Astept cu interes pareri…

Melania


4 Comments on “acb – parte sau nu din SF?”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. doris says:

  Conform actului normativ care reglementeaza continutul-cadrul al studiului de fezabilitate, respectiv H.G. nr. 28/2008, analiza cost-beneficiu este parte integranta din studiul de fezabilitate. Mai clar de atat nici nu poate fi!!!

 2. melaniacoman says:

  Am prostul obicei de a “sari” peste niste etape importante, subiect, predicat si alte alea…

  Si parerea mea este ca ACB e parte integranta din SF, fie ca ai sau nu un HG care sa te oblige sa faci un ACB.

  Dar, sa nu uitam de alte tipuri de analize cost-beneficiu sau de analize de impact, care sprijina politici publice si decizii strategice…

  Pentru o propunere de politica privind legea voluntariatului poti face ACB, dar nu SF…

 3. Codrin says:

  HG 28/2008: Analiza cost-beneficiu reprezinta capitolul 4 a unui studiu de fezabilitate….deci…discutia nici macar nu isi are rostul!
  Mai degraba am discuta despre ce ar trebui sa contina o analiza cost-beneficiu in functie de tipul de investitie si valoarea acesteia!

 4. melania coman says:

  Ioana a spus, acum ceva timp, urmatoarele:
  “Mie mi se pare ca s-a exagerat cu acb pt toate proiectele, dar daca asta-i legea….Acuma, daca ar fi sa fim corecti, si daca proiectul ne permite, ar trebui sa mai citim si printre randuri in metodologia anexata HG 28 si sa aratam pe langa rentab investitiei, si o rentab a capitalului si o sustenabilitate a proiectului, si totul in cadrul SF-ului…dar ce sa-i faci? unii mai spera la un castig in plus pt o ACB suplimentara SF-ului, caci incercarea moarte n-are…”

  Despre asta vorbeam: de ce majoritatea consultantilor spun “studiul de fezabilitate” si “analiza cost beneficiu”… Cunosc un caz, care e hopeless… Se duce, si in lipsa de alte subiecte de discutie, deschide subiectul ACB. E ca un accident de masina: groaznic, dar nu te poti abtine sa nu te uiti.

  M

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>