Buna ziua tuturor!

In 6 si 7 februarie 2014 a avut loc seminarul regional din Bucuresti, organizat in cadrul proiectului „Green Jobs”, un proiect finantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” 2007-2013, Axa prioritara 4 – Modernizarea Serviciului Public de Ocupare, Domeniul major de interventi 4.1 – „Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

In cateva cuvinte, Green Jobs este destinat crearii unui sistem de identificare si inregistrare a locurilor de munca verzi din Romania si identificarii instrumentelor necesare pentru stimularea infiintarii acestora, pentru cresterea capacitatii agentiilor de ocupare a fortei de munca din tara si din Mun. Bucuresti de a anticipa si gestiona schimbarile de pe piata muncii, cu respectarea cerintelor Strategiei 2020 si politicilor relevante in acest sens.

Grupul tinta este format din specialisti ai ANOFM, AMOFM si AJOFM-urilor, iar activitatile proiectului acopera o gama larga de aspecte care sa concure la realizarea obiectivului general: dezvoltarea de studii de specialitate, diseminarea studiilor si conceptelor, analize comparative, dezvoltarea de cursuri de formare si organizarea de vizite de studii pentru personalul SPO si crearea instrumentelor de inregistrare a locurilor de munca (baze de date si portalul dedicat), precum si diseminarea rezultatelor proiectului.

Un rezumat complet al proiectului poate fi gasit la adresa de web proiect.locuridemuncaverzi.ro, iar unul dintre cele mai importante rezultate ale proiectului – portalul locurilor de munca verzi – poate fi accesat la adresa de web: www.locuridemuncaverzi.ro.

Organizatorii au rugamintea catre toti cei interesati de binele mediului inconjurator si de recuperarea deseurilor, colectarea selectiva a acestora, economia de energie, evitarea poluarii si, in cele din urma, instituirea locurilor de munca prietenoase mediului, sa completeze Chestionarul elaborat in cadrul proiectului pentru analiza cunoasterii si aplicarii conceptului de loc de munca verde in contextul economiei romanesti.

Ma alatur si eu cu aceeasi rugaminte catre toti angajatorii care urmaresc acest blog si website-ul www.finantare.ro – haideti sa sprijinim aceasta initiativa verde, prin completarea Chestionarului si transmiterea lui online.

Melania

 


No Comments on “Sa muncim VERDE!”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>