Probabil va intrebati cum de mi-am dat seama… Nu, Vlad inca nu merge la scoala, desi doctorita de familie i-a dat, la un moment dat, o reteta pe care scrisese ca e student…

Urmeaza un alt articol din ciclul “explozie de neuroni” si “de ce nu se misca Romanica de unde este”, pentru ca a inceput scoala si eminentele circula nestingherite cu troleul, autobuzul si celelalte mijloace de transport in comun…

Luni, in fix prima zi de scoala, doua tinere eminente de sex feminin isi exprimau foarte, foarte vocal parerile despre: iPhone-uri, bani si baieti, parand a nu baga de seama ca, langa ele, doi baieti cat se poate de normali (adica nu pareau inruditi nici cu Iri si nici cu Jiji), au trecut prin toate culorile curcubeului, si prin toate fazele de greata.

Azi… marti… alte eminente… tot de sex feminin, care mi-au furnizat urmatoarele perle:

“Ai citit, fata, ce ti-am trimis?”

“Da, fata, da’ era in versuri…”

“Taci, fata, ca esti proasta! Era o poezie!”

Pe bune? Zau asa, nu mi-am dat seama, ca era in versuri… Dar, daca zici tu…

A doua, iarasi foarte draguta:

“Ce ma enerveaza astia cu poeziile lor… Adica, daca tot trebuie sa citim, prefer sa-mi dea romane!”

Sigur ca da… uite-acum… Adica, daca tot trebuie sa cititi – da’, Doamne iarta-ma, ce alta treaba aveti? Ca doar nu mergeti la munca de dimineata pana noaptea?

Si a treia… simpatica foc. Cred ca vorbeau despre lecturile de vacanta, una dintre acestea fiind Ion… Dupa ce ii povesteste toata intriga, asa cum fusese vazuta in film, interlocutoarea ii spune: “Si pentru asta i-au trebuit 400 de pagini?”

Ai nostri tineri nici nu trebuie sa mearga la Paris ca sa se intoarca vaci… pentru ca inca nu au trecut de stadiul de vitei…

Ma gandesc serios sa nu mai iau troleul, dar nu cred ca in alte mijloace de transport discutiile vor fi mai elevate.

Melania


1 comentariu la “a inceput scoala…”
  1. ADRIAN STOIA a spus:

    Din aceeasi categorie:
    Bunica (pensionara) merge la o vecina (casnica de profesie, dedicata cresterii singurului copil) sa-i ceara o carte “Amintiri din copilarie”, sau ceva de genul acesta, ca i-a cerut nepotului la scoala.
    Casnica ii spune ca nu are dar ii recomanda neputului sa mearga la biblioteca, la care pensionara spune ceva de genul:
    – Nu inteleg de ce le tot cere la scoala sa citeasca atata, cartile astea costa mult si, chiar daca ai cumparat o carte, dupa ce o citesti, ce mai faci cu ea?

Comentariul tau