Dragi colegi si prieteni,

Am primit un email de la Silvia Vignetti, unul dintre expertii care a asigurat elaborarea Ghidului privind Analiza Cost-Beneficiu al Uniunii Europene si un atasament, pe care vi-l transmit si voua – este vorba despre o invitatie la Scoala de Vara in domeniul Analizei Cost-Beneficiu – AICI.

Printre lectori este si Prof. Massimo Florio, pe care eu nu am avut onoarea de a-l cunoaste in persoana, dar cu care am schimbat multe mesaje si este un om deosebit, Davide Sartori – un foarte tanar, dar experimentat expert in domeniul analizei cost-eficienta si Silvia Vignetti, care este o doamna extraordinara si un expert deosebit in domeniul evaluarii de programe si proiecte.

Va doresc o zi frumoasa si o saptamana exceptionala!

Melania

War is a game that is played with a smile. If you can’t smile, grin. If you can’t grin, keep out of the way till you can.

5 Comments on “Training de CBA la experti acasa”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Popescu says:

  Multumim, este un training interesant…multumim de informatii…me-ar trebui si niste sponsori, ca 1.790 de euroi taxa de participare nu e pentru orice amarastean.
  By the way, pe site-ul ASE se gasesc niste materiale interesante si gratuite despre analiza cost-benefciu.

 2. melania says:

  Hello, Popescule!

  Sa stii ca si eu m-am uitat la pret si mi s-a parut piperat. Dar apoi m-am gandit ca e vorba despre niste lectori extraordinari, ca ti se asigura cazarea (daca am citit eu bine) si oricum, daca iti iei bilet de avion acum, cred ca e acceptabil.

  Eu mai am pana in 30.04 sa ma gandesc daca ma duc sau nu – cu timpul o sa stau mai prost si asta ma doare cel mai tare.

  Stiu ca ma citeau mai multi angajati ai unor multinationale cu pretentii in domeniu si sper ca ei sa aiba curajul sa faca print la pliant, sa se duca la shafi si sa le zica sa bage naibii niste bani in educatia si formarea lor.

  Melania

 3. Emmy says:

  @mel

  Honey, ce sa faca multinationalele cu CBA?????????????? Asta are ceva sens pt proiectele publice, pt sectorul realmente privat exista instrumente mult mai simple & rapide – plus prioritatile strategice, care nu se incurca in CBA.

  Iar pretul e aberant pt ceva care se invata intr-o zi, daca trainerul stie ce spune si vrea sa spuna (stiu din experienta directa). E pret de fraierit Autoritatile de Management. Peste 35,000 euro pt o grupa de 20, cu nimic asigurat??? (Casa, papa, cafelutza, transportul?) Sa fie la ei acolo.

  Ca sa urez organizatorilor – multa bafta cu tunul.

 4. melania says:

  @ Emmy

  Ce ma enerveaza persoanele care “nu citeste”! Citez din clasici. Mai vizioneaza o data fluturasul!

  Iar in ceea ce priveste pretul, mie nu mi se pare aberant, iar ACB nu se invata intr-o zi… Nici in 4, ce-i drept…

  E o buna oportunitate sa faci ceva networking si din punct de vedere academic, e o mare, mare ocazie sa te “promovezi”.

  Vezi ca sunt si 3 burse… pentru academici (PhD students) si pentru persoane care dau dovada de interes si experienta! Melania

 5. Leandru says:

  Multinationalele nu dau doi bani pe o CBA. In cel mai bun caz, cand isi muta operatiile in alte state pot evalua efectele sociale si de mediu ale acestei actiuni, le pot cuantifica monetar si pe baza lor pot trage guvernele de maneca cum ca uite ce subventii ar merita ele avand in vedere aceste beneficii. Si sa stiti ca unele sunt chiar obraznice cand vine vorba de asa ceva. CBA-urile sunt sofisticate si expertii scumpi. In locul lor au experti angajati permanent, mult mai ieftini si folosesc alte instrumente mult mai simple, o combintie intre o analiza financiara sumara si ceva in genul SWOT. Am vazut asa ceva pe baza caruia s-a luat o decizie ce cantarea vreo 12 mil euro.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>