Trebuie sa spun ca mai am mult pana sa ma obisnuiesc cu nivelul culmilor romanesti… De exemplu…

Gagici care isi parcheaza masina la nici 10 m de una dintre cele mai nenorocite intersectii din Bucuresti (aia de la Calea Dorobanti cu Mihai Eminescu), ca sa se duca sa shopeze (sau shopuiasca, sau cum s-o spune) la Nissa…

Tramvaiul 34, in care se aduna zilnic o multime de elemente umane ajunse in culmea singuratatii, sau saraciei, sau disperarii… De la tipul in costum, cu acordeon, la tipul in costum popular cu un fel de instrument de suflat si clape (habar n-am ce-i aia si nu dau google), la tipa care recita Luceafarul de Mihai Eminescu… Cu ea n-am nimic, dar putea totusi sa aleaga macar Scrisoarea a III-a, daca nu chiar un Macedonski – Noapte de decemvrie sau un Cosbuc… Credeti ca accepta dedicatii?

Si ex-ministrul retard al Finantelor, care spune despre Boc – deci e mishto, pe bune – „În ceea ce priveşte capacitatea lui Emil Boc de a înţelege complexitatea economiei româneşti, dificultăţile ei, într-un an de criză cred că există o limită care e generată de pregătirea domniei sale, de faptul că a fost nevoit să preia economia romanească într-un moment de criză. Vorbesc despre o înţelegere limitată într-o perioadă de criză”, a mai declarat Vlădescu. (sursa: http://www.money.ro/extern/vladescu-boc-are-o-intelegere-limitata-a-economiei.html)

Imi place in mod deosebit repetarea cuvantului „criza”, ca un laitmotiv pentru ceva? Dar pentru ce? Pentru aceea ca fostul ex-ministru stie cam la fel de multa limba romana cat un alt clasic in viata de pe la sectorul cu Rahova in componenta? Sau ceva mai putina decat Vladut?

Desi ii critic limba romana, sunt de acord cu el. Ma intreb ce mai trebuie sa se intample pentru ca tara asta sa iasa odata din letargie?

Din alte culmi: politistii si armata vor incepe sa iasa in strada in ceea ce reprezinta, probabil, cea mai mare initiativa de protest a acestor doua ramuri extrem de importante pentru siguranta nationala… Evident, nu si in ochii altora… Ma vad silita sa fiu de acord cu Cristian Paun – de ce nu or desfiinta alesii nostri odata cele doua ministere (scapand, evident, si de cei doi ministri), sa stie si oamenii aia ceva clar? Azi am salariu, maine nu mai am salariu… Azi am pensie, maine ma cheama la directia judeteana sa solicit eu sa mi-o recalculeze? (pe bune? din propria lor initiativa nu ti-o recalculeaza, trebuie sa faci tu cerere oficiala?) Asta nu e viata, nu?

Si, pentru ca m-am nascut fata unui militar, m-am apucat sa caut argumente in sprijinul pastrarii celor doua ministere (si sa-mi multumeasca Blaga ca am si gasit), si am dat peste doua bloguri pe care intentionez sa le urmaresc de acum incolo: http://jandarmi.net/blog/2010/01/concluzii-bilantul-jandarmeriei-romane-2009/ si http://militar.infomondo.ro/actualitate/politistii-si-militarii-se-pregatesc-de-proteste.html si o sa i le dau si lui tata, cand va intra in blogosfera… Un singur comentariu la cel al jandarmilor – o sa vedeti ca o sa se profesionalizeze si sectorul securitatii private, da’ aveti dreptate si voi…

Dumnezeu sa va aiba in paza cand o intra Coman senior pe web, pentru ca daca eu scriu asa, apoi tata e si mai si…

Melania


No Comments on “culmea…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>