Postarea asta se refera la o chestie numita „Scrisoare de disponibilitate si exclusivitate” – aia care le semneaza pe diverse licitatii, stie de ce… Ce spune asta scrisoare? Iau un exemplu de la o licitatie pe asistenta tehnica, dar majoritatea sunt cam la fel:

„Subsemnatul x-ulescu, declar că sunt de acord să particip exclusiv cu ofertantul < tombilica srl> în procedura de atribuire a contractului sus menţionat. De asemenea, declar că sunt capabil şi dispus să lucrez pentru perioada menţionată, pentru poziţia pentru care a fost inclus CV-ul meu, în cazul în care oferta este stabilită câştigătoare, şi anume:

De la Până la
Septembrie 2010 Ianuarie 2012

Prin această declaraţie, înţeleg că nu am dreptul să mă prezint ca expert principal cu orice alt ofertant care depune o ofertă pentru această procedură de atribuire. Sunt pe deplin conştient că, în cazul în care voi face acest lucru, voi fi exclus de la aceasta procedură de atribuire, că ofertele respective pot fi respinse, şi că pot fi exclus de la alte proceduri de atribuire şi contracte finanţate din fonduri comunitare.

De asemenea, în cazul în care această ofertă este stabilită câştigătoare, sunt conştient de faptul că, dacă nu voi fi  disponibil la data de începere a serviciilor mele din alte cauze decât  forţa majoră sau motive de sănătate dovedite cu certificat medical, pot fi exclus de la alte proceduri de atribuire şi contracte finanţate din fonduri comunitare, iar contractul încheiat poate fi declarat nul.”

Cam multe chestii nashpete in aceasta scrisoare de disponibilitate si exclusivitate… Dar nu vad nicaieri unde scrie:

– avem, in acest moment, un lunetist care asteapta sa semnati… daca nu veti semna, o sa traga!

– nu mai aveti voie sa fiti angajati in nici un alt proiect, pentru ca noi avem nevoie de voie pe intreaga perioada, sa stati la picioarele noastre si sa ne faceti masajel la talpi… nici nu aveti idee ce stresant e sa fii Autoritate Contractanta… de muncit, veti munci doar cand zice contractorul, dar in rest, masajel la talpi, da?

Ce zice un consultant strain despre chestia asta – nu vreau sa stiu ce zice un consultant roman, ca ma ia plansu’:

You are absolutely right to propose that consultants should be paid for their time not working while being bound by this rule, but the EC should pay for it, since they made the rule, not the contractors. Thus, the EC could pay X thousand euro (say, 5) per month per KE required in the proposal to each consortium invited to tender. This money would go in its entirety (minus a token administration fee) to the consultants.

Deci, gigelu’ vrea ca EC (Comisia Europeana – generatorul acestei aberatii), sa ii dea lui 5000 de euroi, cat el nu munceste ca a semnat o declaratie de-aia…

As vrea sa vad si eu consultantu’ roman ducandu-se la Autoritatea Contractanta X sa ii zica: „va astept cu evaluarea de 5 luni – ia faceti bine si dati-mi si mie 1000 de euroi pe luna, ca am nevasta, copii, renumeratie mica, dupa buget…”

Dincolo de obraznicia mesajului astuia – discutia se desfasoara pe linkedin, unde deja mi-am facut fffff multi „prieteni” – este o chestie mai nasoala – lipsa de responsabilitate… Cum adica? De ce sa isi asume Comisia sau Autoritatea Contractanta X faptul ca tu nu muncesti, pentru ca nu ti-ai planificat ca lumea timpul? De ce sa nu fii si tu linistit, angajat, si sa furnizezi consultanta prin firma care gireaza pentru tine? Cunosc o groaza de oameni care fac asta…

Dar, ma rog, asta e deja de domeniul se-fe-ului si nici eu nu mai am chef de nimic…

Melania


No Comments on “si neuronul… update…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>