Dupa ce anul trecut va povesteam de forfetar, anul asta, vine legea pensiilor. Dupa ce au fost sufocati 130.000 de intreprinzatori… acum ne omorati si pe noi, restul…

Eu trimit la onor Ministerul Muncii o scrisoare, spunandu-le sa-si ia adio, cel putin de la costurile mele cu CAS. De platit, le voi plati. O sa imi fac si o pensie facultativa, pe unde o da Domnul. Doua, chiar. Doar nu se iau dupa CNP. O sa am grija sa deduc cat mai mult, sa nu le mai ramana lor nimic. Chiar de va trebui sa imi transform casa in depozit de gadget-uri deductibile.

Cine mama ma-sii i-a pus pe astia sa faca legi?

In loc sa faceti proiecte europene reale, de masuri active de ocupare, normale la cap, care sa stimuleze (chiar si pentru 3 ani) pe indivizii aflati in pragul pensionarii sa mai munceasca 3 sau 5 sau 6 ani, va faceti de cap cu banii nostri.

Sunt foarte curioasa cine isi va mai plati taxele. Eu una, probabil. Dupa ce ca dau bani la sanatate, din solidaritate – cum mi s-a spus la CJAS Pitesti… La pensie de ce sa mai dau? Tot din solidaritate???

Cu cine? Cu cei care ies la pensie de la Electrica, Hidroelectrica, RADET si alte zeci de gropi negre consumatoare de resurse publice?


10 Comments on “cele mai proaste idei de a asigura venituri la bugetul de stat…”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Emmy says:

  Cu pensia iti explic eu in detaliu cum e, cand am timp.
  Ce-am invatat de la Catalin Zamfir si cum e cu solidaritatea inter-generationala (are legatura si cu incalzirea globala).

  Deocamdata, te rog noteaza ca eu vreau un laptop.

  Ira cei de la Apple au scos unul numit iGotmoremoneythansense. Please keep me in mind.

 2. Emmy says:

  Cu pensia iti explic eu in detaliu cum e, cand am timp.
  Ce-am invatat de la Catalin Zamfir si cum e cu solidaritatea inter-generationala (are legatura si cu incalzirea globala).

  Deocamdata, te rog noteaza ca eu vreau un laptop.

  Iar cei de la Apple au scos unul numit iGotmoremoneythansense. Please keep me in mind.

 3. Cara Vana says:

  Sustin viguros ideea lui Emmy! Iti recomand sa devii o vanzatoare SH de gageturi!

  Le cumperi, le amortizezi accelerat (in 6 luni, sa zicem???), la sfarsitul perioadei de amortizare le casezi – oficial. De fapt le vinzi pe piata neagra, cu o reducere de… sa zicem… intre 10 si 20% pentru ca nu mai au perioada maxima de garantie!

  Sa sara contabilii sa imi spuna daca e ok ce am zis!

 4. Emmy says:

  Excelenta idee, Cara!
  Si daca avem dificultati cu desfacerea in RO, pot contribui la afacere cu gasirea unui partener in Kosovo (unde e plin de consultanti – stiti, persoanele acelea care nu sunt completi decat dotati cu 2 maini + 2 picioare + laptop + tel. mobil).

  Punem de un business?

 5. Cara Vana says:

  Hehehe, Emmy, consultantii tai nu au cap! 😉

  Punem si noi de un business, ca pana una-alta pune statul roman de un business pe spinarea noastra.

  Imi povestea cineva tare drag mie ca atunci cand era copil, juca sah cu tatal sau si manca mereu bataie. Niciodata si-a lasat tatal copilul sa castige la sah. Din cauza asta nici nu a mai continuat sa joace.

  La fel e si relatia noastra “paternalista” cu statul. El mereu castiga pe spinarea noastra si noi, incet, incet, ne scurgem in afara granitelor lui.

 6. Emmy says:

  Consultantii – pai n-auzi ca au laptop???
  Cap ce le mai trebuie?

 7. Cara Vana says:

  Eu totusi cred ca unui consultant ii trebuie un laptop. Daca exista oameni care cred ca daca’si iau un laptop devin automat consultanti, de ce sa denigram toti consultantii?

  Revenind la subiectul de la care am pornit, acum, ca a trecut euforia business-ului pe care il vom incepe, vreau sa adaug o masura care merge mana’n mana cu masurile active de ocupare. Pentru a ne salva de colapsul sistemului de pensii, statul ar trebui sa ofere sprijin familiilor care vor sa aiba copii. Cu un ajutor consistent de la stat, sunt convinsa ca multi copii ar avea un fratior sau o surioara si multe alte familii ar face mai devreme un copil. Si asa ne vom asigura ca va avea cine sa ne plateasca noua pensiile. 😉

  Ca statul roman nu va face acest lucru eu sunt absolut sigura. Tocmai ce am auzit la stiri ca domnul Boc vrea sa dea cadoul pentru nou nascuti – “trusoul” de 150 de lei – doar famiilor nevoiase. Si uite asa, va avea ametitoarea oportunitate sa creasca acest cadou la valoarea de 200 de lei pentru acele familii. Alte comentarii cred ca sunt de prisos!

 8. melania coman says:

  Fetelor, ce-mi plac discutiile noastre… Ca sa parafrazez un clasic in viata.

  Apreciez ideile Carei privind masurile active de ocupare…
  De asemenea, apreciez consilierea financiar-contabila si de business furnizata de cele doua colege ale mele.
  Ceea ce nu apreciez e ca se re-lanseaza gripa AH1N1, judecand dupa persoanele care si-au pus din nou masca peste moaca…
  Cat despre cum o sa rezolvam problema bugetului national – nu stiu si nici nu ma intereseaza. Ma pregatesc cu arme si bagaje sa intru in randul celor care vor sa plece din tara asta. Sper sa imi treaca – e doar luna in care imi permit sa fiu deprimata, trista, frustrata, si cum mai vreti dumneavoastra, pentru ca sa am un an linistit si fara prea multe isterii…
  Melania

 9. melania coman says:

  Emmy,
  Nu ai dreptate.
  Consultantilor le trebuie si cap, chiar daca este pur si simplu recipientul acoperit de chelie sau par (in functie de varsta si sex) si in care creierii stau lejeri sau nu…
  Altfel, trebuie sa recunosti ca nici un client nu s-ar uita la ei.
  M

 10. Emmy says:

  Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, chelia si/sau parul alb, arme de distrugere in masa a Clientilor!

  Cum de-am putut uita de ele….

  About emigration: get flu, you’ll be too drowsy to be depressed! (Vorbesc din experienta.)

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>