N-am concluzii de tras, ca imi vine sa ma impusc cand vad (pe net, evident) ce aberatii se petrec in realitatea economica romaneasca zilele astea.

Am luat legatura cu Sf. Petru si l-am intrebat de una si de alta – Harry Potter nu va veni la Cotroceni, pentru ca, nu-i asa, pana una-alta, HP nu exista, de fapt…

Dar tata a tinut sa ma intrebe aseara urmatoarele:

1. daca am ceva mov la mine – eu aseara nu stiam nimic de flacara cea violeta

2. daca am auzit de noua ordonanta de urgenta: “Pensionarii au voie sa treaca pe rosu!!!”

(Evident, gravitatia nu functiona la mine, deci nu m-am prins de semnificatia intrebarii numarul 2)

Vazui un articol azi, legat de valori si de cum isi stabilesc oamenii valorile. Dupa care, in money.ro, citii cu mare interes cum onor ministrul de finante (sau mai bine zis, o firma de-a dansului) are probleme cu ANAF. Mi se pare genial.

Nu m-as fi gandit.

Dupa isteria vaccinarilor, despre care scriam acum cateva zile, iata ca avem o noua isterie – asta cu ezoterismul. A inceput brusc saptamana trecuta si probabil ca se va termina la fel de brusc. Pana atunci, nu stiu voi, dar eu mi-am facut un semn rosu pe mana. Sa nu ma deoache careva, ca-s tare frumusica.

Iar cu privire la cel de-al doilea lucru – valorile si executarea silita a unei firme a ministrului – pai mie mi se pare deja foarte clar ca intr-o tara fara valori, carevasazica, valorile “nu e”.

Eu zic ca are rost sa scriu in continuare si despre educatie si despre educatie civica – poate totusi, s-o rataci pe aici vreun ezoteric cu super-powers, care sa traga o unda energetica si peste scoala romaneasca, locul unde, se pare, se pun bazele valorilor…

Cifra zilei – 7… ani de acasa.


7 Comments on “Deci…”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. ADRIAN STOIA says:

  1. Luni am trecut pe la maică-mea care avea musafiri. Glume, râsete, veselie. La un moment dat realizez că maică-mea era îmbrăcată în nuanțe de mov și în toiul râsetelor fac și eu pe deșteptul și zic:
  – Dragă, da’ văd că te-ai “înflăcărat”, ce mov ești astăzi!
  Brusc, tăcere și toată lumea se uită la mine. Mă simt obligat să explic:
  – Ai încurcat totuși zilele, joia se poartă mov, din câte am auzit.
  Tăcere, priviri insistente și nedumerite…
  – Ce? Flacăra violetă….
  Frate-meu, vizibil iritat și chiar nervos mă întreabă care-i faza, adică dacă tot fac o glumă, să zic și care-i poanta.
  Derutat complet, mirat și contrariat descopăr că nimeni nu auzise de flacăra violetă. Acum, nu-i vorbă, că nici eu nu știam prea multe pentru că de fiecare dată când am auzit subiectul ăsta am schimbat postul. Așa am descoperit că împreună nu suntem un “eșantion reprezentativ” și că, în ignoranța noastră, nu ne frământă adevăratele probleme cotidiene.
  2. În Brașov s-au desființat multe semafoare și s-au făcut foarte multe sensuri giratorii. Probabil din primăvară se vor pune băncuțe și se vor amenaja locuri de odihnă pentru pensionari în ele. Din 2011 vor deveni obligatorii…

 2. melania coman says:

  Genial! Multumesc si te pup, Adrian! Cred ca vorbesc in numele meu si al altor nereprezentativi cand spun ca ne-ai lipsit!!!

 3. Cara Vana says:

  Eu stiu de ce este pretioasa aceasta cifra 7! In anii “rosii” copiii se dadeau la scoala la 6 ani! 😉 Si astfel copiii au fost lipsiti de cel mai pretios an de acasa, cel de-al saptelea!

  Si in toata ironia mea, este o mare samanta de adevar in ce am spus. Cei 50 de ani de comunism ne-au “transformat mintile” (vezi Tzvetan Todorov: http://www.revista22.ro/articol-7335.html )

 4. dorulupeanu says:

  Toata treaba asta cu flacara roz, filmulete scandaloase, impozite pe respirat mi se par le fel ca si situatia din “Wag the dog” … un film cu Dustin Hoffman in care el e un regizor de film ce fabrica un razboi in Albania pentru a muta interesul tarii de la scandalurile in care era implicat presedintele SUA. Asa si la noi. Ne dam peste cap in situatii OTV-iste pentru a pierde din vedere lucrurile cu adevarat grave.

 5. Emmy says:

  Intre flacara violet si Albania / albanezi exista o legatura profunda, si anume: intrucat arat superb in culoarea asta (practic indiferent de nuante), unul din principalele rezultate ale misiunii in Kosovo au fost 2 bucati bluze/pulovere de casmir violet (nuante diferite: unul e violet-purpuriu, celalalt violet-albastrui), decoltate foarte si mulate, cumparate de pe Bulevardul Bill Clinton. Evident, la al doilea mi s-a oferit spontan reducere de 30% (long live Balkans!); si sunt 2 pentru ca nu ma puteam hotara in care arat mai bine (sunt superba in ambele, desigur!)

  That’s the world we live in.

 6. melaniacoman says:

  Desigur!
  Nu pot sa cred ca ai luat si tu microbul flacarii violete!!!

 7. Emmy says:

  Eu il am de cativa ani; cred ca scorpionul respectiv a luat boala asta de la mine.

  What can I say, I look great in purple!

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>