M-a avertizat Emmy ca asa ar urma sa se cheme o postare de-a ei, dar ca s-a razgandit intre timp si oricum nu era vorba de forma de prostie pe care o sa o critic eu azi aici.

Vedeti dumneavoastra, eu nu sunt o persoana usor isterizabila, desi am si eu, ca toti oamenii, fobiile mele.

O sa fac un cerc al intamplarilor, ca sa vedeti de ce zic eu asta.

In 2005, m-am imbolnavit de pneumonie cu pleurezie, pe care am dus-o 2 saptamani pe picioare si de care nu am scapat decat 6 luni mai tarziu, trecand prin 4 spitale, vreo 6 doctori si ajungand sa port un poncho (sau, ca sa o citez pe Emmy, sa ma acopar cu o patura) dupa mine in orice moment. Cea mai draguta chestie e ca nimeni nu stia sau nu voia sa spuna ca e doar atat, forma acelei pleurezii fiind foarte ciudata. Deci, decat sa ne spuna prostii, doctorii nu ne-au spus nimic. Implicit, am inceput sa imi fac diverse ganduri si mi-am pus afacerile in ordine… ca sa zicem asa.

Fobii… Pai cea mai mare fobie a mea e aia cu serpii… Evident, o tampenie. Dar, ca sa ma asigur eu ca e doar o tampenie, m-am dus la toate expozitiile cu serpi pe care le-am gasit. Odata, eram in Piatra Neamt, prin 1997, si am mers la o expozitie de serpi, in loc sa merg sa ma plimb prin oras si sa ma bucur de linistea de acolo.

Si acum ma intorc la taxa pe prostie… Evident ca bugetul romanesc ar trebui sa prospere daca va ganditi numai la aceste 2 exemple ale mele.

Ce ma dispera pe mine este isteria in masa aparuta acum cu gripa lu’ peshte. Au murit 84 de persoane de aceasta gripa – vorba bancului, adresa si numarul de telefon, sau si mai bine, dosarul medical al fiecaruia.

In Romania mor zilnic mai multi oameni de cancer, mai ales pulmonar si ovarian, cauzat de doua mari aspecte: lipsa de educatie si mizeria, mor mai multi oameni de gripa normala si de pneumonii / pleurezii, cauzate, la fel, de lipsa de educatie si saracie, mor mai multi oameni de inima…

Deci, dragii mei, totul se reduce la scoala, la dezvoltarea de life skills copiilor, astfel incat, peste 25 de ani, cand o mai aparea o noua pandemie, sa abordeze problema cu mai mult calm si cu mai mare atentie.

Am vazut azi, in 133, o duduie. Avea o chestie d-aia pe nas si pe gura, pentru ca, vezi doamne, se afla in mijlocul focarului. Fiecare dintre noi isi poarta microbii cu el – asta e adevarat.

Eu, daca as fi in locul Ministrului de Finante, as pune taxa pe prostie. Slava Cerului, s-ar umple bugetul imediat… Si poate s-ar mai umple si scolile, desi nu prea cred – hai, domnule Ministru al Educatiei, mai dati o vacanta, ca iaka, a venit pandemia!

Suparata pe viata,

Melania


8 Comments on “taxa pe prostie”

You can track this conversation through its atom feed.

 1. Cara Vana says:

  Cu o singura recomandare: eu asa deghiza aceasta taxa intr-o “taxa pe inteligenta”, pentru ca nici un prost nu va recunoaste faptul ca e prost! 😉

 2. Codrin says:

  Cu o asemenea taxa, ar scapa Romania cu siguranta de griji. Din nefericire, romanii ar saraci de tot. Totusi, daca am pune si drepturi de autor pe ea:D, am ajunge printre cele mai dezvoltate tari ale lumii, cu conditia sa importam si noi creiere pentru dezvoltare:).

 3. Emmy says:

  Wow, Cara, excelenta idee! Atunci sa vezi ce cozi la plata impozitelor ar fi!

 4. Emmy says:

  Vad ca sa potriveste comentariul meu de la “Tema de gandire” si aici.
  Chestia cu serpii nu-i prostie (lecturi recomandate: Sigmund Freud – Introducere în psihanaliză, Prelegeri de psihanaliză, Psihopatologia vieÅ£ii cotidiene + Desmond Morris – The Naked Ape: A Zoologist’s Study of the Human Animal).
  Tu nu esti usor isterizabila??? Pardon??? (Or o fi doar efectul meu asupra ta?)

 5. melaniacoman says:

  She’s baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack! Uf, slava Domnului!

  Credeam ca am pierdut-o pe Twitter!!!

  Eu nu sunt usor isterizabila si ar trebui sa stii ca acela e efectul tau asupra mea: ca sa nu te strang de gat si sa nu imi sparg vreun vas pe la creier, tzip!!!

  Pupici! Mi-a fost dor de tine! Vreau blog!
  Mela

 6. Cara Vana says:

  Stii care-i, ironia, Emmy? Taxa pe prostie sau pe inteligenta… aplicata in Romania?!? Unde sunt atatia oameni care in mod benevol s-au declarat handicapati ca sa beneficieze de o pensie, de o scutire de serviciu militar sau de cine stie ce altceva!

  M-am gandit la asta dupa ce am postat primul comentariu.

 7. Emmy says:

  Uite o idee pentru guvernul Boc!
  Sa stranga niste grupuri de vreo 20 de oameni, sa ii puna la coada in diverse locatii, iar cand intreab cineva “ce se da?”, sa raspunda “impozite!”

  Pariem ca s-ar aseza o groaza de romani la coada respectiva? Iar unii chiar s-ar baga in fata!

 8. melaniacoman says:

  Imi aduc aminte de ce spunea Doamna Martin – cand iesea cu nepoatele la plimbare, pe vremea lui Ceausescu si vedeau vreo coada, fetele intrebau: “nu-i asa ca nu iti trebuie nimic de aici?”, stiind foarte clar ce le asteapta.
  Cred ca tara asta a fost prea mult timp tinuta in intuneric si ignoranta.
  Vezi de ce e nevoie de e-guvernare, oricat de prost gandite ar fi sistemele cu pricina?

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>