Asha…

Colegu’ Etienne incepuse la un moment dat sa povesteasca despre cum se face un plan de afaceri in 10 pasi… Nu stiu daca s-a oprit – cred ca da, si cred ca s-a oprit fix la partea aia buna, cu prognozele… 🙂

Anyway, uite k m-a apucat iar cu ACB, ca se apropie acus neste deadline-uri… Bun, inainte de a incepe, 2 lucruri: eu nu sunt expert in ACB si eu cred sincer ca cine vrea sa scrie ACB, cu putin studiu si cu multa vointa, poate…

Intrebare: ce vrea sa zica partea introductiva a ACB? (luam studiu de caz ghidul pe e-gov.)
Identificarea investiţiei şi definirea obiectivelor, inclusiv specificarea perioadei de referinţă

Din punctul meu de vedere, aici poti sa scrii 4 lucruri mari si late: 1. buna ziua, ACB are ca obiectiv principal sa a, b, c, d, e, sau numai a si b, sau whatever; 2. investitia este X (faceti un tabel frumos si o mica descriere, nu va luati dupa mine); 3. obiectivele lu investitia sunt A, B, C… si 4. perioada de referinta e de 5 ani, ca asa a zis onor GS/UE/ MCSI / Bill Gates si pentru ca intr-un fel e logic – dupa 5 ani, orice computer este obsolete, chipurile…

Daca ai putina bunavointa, partea asta nu doare efectiv deloc si se rezolva in max. 2 pagini. Orice pui peste, e de umplutura. Full stop.

Nu stiu care e opinia voastra, dar mie mi se pare important sa luam in calcul si faptul ca analiza cost beneficiu nu este o insiruire de tabele, ci o „poveste” logica, menita sa justifice frumos cererea de finantare si AFN-ul pe care il veti primi. O poveste care incepe, ca toate povestile frumoase, cu „a fost odata”…

Melania


No Comments on “ABC, ACB, blablabla… partea introductiva…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>