CRESCO este primul proiect castigat de mine pe POS DRU.
Eu i-am pus numele asta prescurtat, asa ca daca suna bine e numai meritul meu! Si suna chiar ok.
Povestea proiectului astuia e cam asa: luati un patronat ambitios si dornic sa faca ceva pentru oamenii sai (Patronatul din Securitatea Privata), doua companii din domeniu si un partener transnational, dati tema unor tinere talente (in curs de confirmare, la momentul acela) scrierea unui proiect de consiliere si orientare pentru domeniul securitatii private si iese CRESCO.
Eu, acest talent in curs de confirmare, aflata, in acel moment, in Groapa Marianelor dpdv profesional si emotional, facand niste chestii absolut rutinante, de ar fi speriat orice fel de japonez mic si amarat, aflat pe banda sa rulanta.
Daca m-ar fi pus cineva sa zic ceva azi, probabil ca as fi fost speechless. De ce am crezut in proiect? De ce am crezut in colaboratorii mei? Pentru ca mi-au transmis pasiunea lor, pasiune cu care m-am hranit si care m-a ghidat in scrierea proiectului. Pentru ca mi-au oferit incredere si pentru ca au facut ca Groapa Marianelor sa se transforme in Everest.
CRESCO, deci… E un proiect de consiliere si orientare profesionala pentru personalul din sectorul securitatii private (in traducere libera, agenti de paza si protectie, bodyguarzi, etc.), proiect strategic, national si care, sper eu, sa isi atinga obiectivele.
Melania
19 Comments on “C.R.E.S.C.O.”
You can track this conversation through its atom feed.
Mihaila Raul says:
In tara cu cei mai multi hoti sunt si cei mai multi agenti de paza. Cand vad tot felul de indivizi care depasesc suta de kilograme si care pazesc o usa, ma intreb daca nu ar fi mai utili in agricultura. Scuze, nu are legatura, dar nu inteleg ce fel de proiect strategic e si care e utilitatea cheltuirii banului. Fara suparare.
Posted on 18 decembrie 2009 la 9:39 am.
melaniacoman says:
A, deci ati observat cum a inceput si continuat anul? Cu spargeri si cu jafuri, de la banci si pana la benzinarii…
O sa va rog eu sa ma scuzati, dar sectorul serviciilor de securitate privata este unul dintre cele mai incluzive in acest moment, dand o sansa chiar si persoanelor peste 45 de ani. De asemenea, datorita acestui sector, care absoarbe suficienta forta de munca, numarul hotilor de care vorbeati e mai scazut.
Proiectul isi propune multe lucruri, unele dintre acestea tinand de consiliere si orientare, in vederea identificarii posibilitatilor de alte cariere – respectiv, agricultura ar fi una dintre acestea.
Cum sa ma supar? Evident ca nu ma supar – pentru altii (evaluatori, OI, AM, care a semnat contractul), proiectul a fost ok – relevant, matur, sustenabil. Pentru cei care conteaza, grupul tinta, adica, iar va fi ok. Deci de unde suparare?
Posted on 18 decembrie 2009 la 9:48 am.
Perparim Demi says:
Felicitari pentru proiect! Nu cred ca este atat important domeniul unde se aplica un asemena proiect, impactul implementarii lui asupra unor angajati care au nevoie sa se dezvolte este un lucru intodeuna binevenit. Daca poti sa ofer consiliere „gratis” este un mare ajutor. Sunt citeva ONG-ri sau fundatii care investesc bani si munca voluntara in domeniul consilierii, dar volumul acestor servicii este infim fata de nevoja reala a populatiei. Deocamdata consiliere beneficiaza numai cei care permita costurile, restul raman fara.
Posted on 18 decembrie 2009 la 1:48 pm.
Etienne Ignat says:
felicitari, pentru proiect, trebuie sa recunosc ca mosul a venit incarcat pe finele acestui an, pana si eu m-am uimit, am castigat mai multe proiecte decat ma asteptam. Dar vorba aia, abia acum incepe treaba, cu adevarat, pentru cei care au mai implementat proiecte stiu la ce ma refer.
Felicitari, si nu uita de sarbatori sa zambesti mai mult ca te simti mai in siguranta. Sarbatori fericite.
Posted on 18 decembrie 2009 la 3:13 pm.
melania coman says:
Moshu’ a venit el, cu mai multe. Dar asta e primul proiect scris si castigat de mine la care cei pentru care am scris au avut si bunul simt sa ma invite la deschidere.
Le-as fi zis si celorlati – sunt fata faina, nu mananc mult si nici nu ma arunc la beuturi scumpe… Da’ c’est la vie…
A fost un succes frumos si o sa fie un proiect frumos.
Melania
Posted on 18 decembrie 2009 la 3:42 pm.
marcu stefan says:
Ascult colinde si ma bucur sa citesc despre satisfactia generata de un proiect reusit – oricare ar fi el. Ai reusit sa transmiti emotia traita …si altora ….. si asta e extraordinar.
Am trecut prin clipe asemanatoare si stiu ca chestiile astea … te ating….
Felicitari!!!!
si
Sarbatori fericite!!!!
Posted on 20 decembrie 2009 la 11:27 am.
Grigorescu says:
In ce consta finalitatea acestui proiect?
Care sunt avantajele persoanelor care aplica la acest proiect?
Posted on 22 iunie 2010 la 12:32 pm.
melaniacoman says:
@ Grigorescu,
Avantajul pe care il are orice om care este consiliat sa isi descopere vocatia si care, dupa aceea, este sprijinit sa isi urmeze acea vocatie.
Proiectul a fost elaborat avand in minte fix aceste lucruri – mult prea multi oameni intra intr-un domeniu fara a sti la ce sa se astepte si nu performeaza.
Sigur, ma veti intreba, chiar performeaza cei din sectorul securitate privata? Unii da. Altii ar trebui directionati spre ocupatiile conexe domeniului.
Cred ca acest proiect se va dovedi foarte util pentru sectorul securitatii private. Dar sa nu uitam ca este de-abia la inceput.
Melania
Posted on 22 iunie 2010 la 12:46 pm.
Grigorescu says:
Va multumesc!
Posted on 22 iunie 2010 la 2:02 pm.
ION DUVAC says:
Sincere felicitari Melania,
Era si timpul pentru asa ceva.
Fac parte din categoria celor care considera securitatea privata o dimensiune semnificativa a securitatii nationale.
Cred ca in viitorul apropiat sectorul securitatii private va avea mai multi angajati ca intreg sistemul securitatii nationale.
Excelenta initiativa ta in acest context!
Mi-ar face placere sa facem un schimb de opinii pe aceasta tema.
Bravo tie!
Dr. psiholog Ion Duvac,
Coach&Trainer in Psychological Profiler,
Director Master psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale, Fcaultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.
Posted on 8 iulie 2010 la 5:25 pm.
Anghel M says:
Bravo Melania!
Greșeala ar fi să nu continui așa cum ai început, fără formalism birocratic și fără oameni care intră într-un domeniu fără a ști la ce să se aștepte și care te pot trage în jos.
Îmi place stilul tău liber, fără figuri de genul Trainer&Coach, conducător de master, profesor sau alți din ăștia care mănâncă pe spatele oamenilor ca tine.
Nu trebuie să cazi în capcana geambașilor, gen Dr. psiholog Ion Duvac,… îl cunosc bine și crede-mă știu ce spun.
Cred că a lucrat la miliție sau ceva de genul…
Posted on 15 iulie 2010 la 12:19 am.
melaniacoman says:
Am o mare rugaminte – parerile personale despre unul sau altul dintre comentatori ar fi bine sa ramana personale.
Nu vreau macel pe blog si de asemenea, nu vreau ca oameni pe care nu ii cunosc sa isi arunce diverse invective p-acilea.
Cred ca puteti fi siguri cu totii ca lupul isi schimba parul (pe bune, m-am tuns si ma mai tund), dar naravul (stilul de vorba si fapta), ba…
Melania
Posted on 15 iulie 2010 la 8:46 am.
Titi Georgescu says:
Melania,
Am lucrat cu mai multe societati din domeniu orientarii profesionale si peste tot numai neaveniti.
Se transfera experienta dezastruoasa din domeniul public (jandarmi, politie, secu)catre domeniul privat, pentru a strica si oamenii acestia.
E un concept nou, imi place, poti sa ai o cariera in securitate privata, cu bun simt si pasiune. Am vazut in Germania cursuri pentru agenti de paza, iar cand ii vezi in institutii si in supermarketuri te minunezi cum pot fi atat de eleganti si de manierati, dar in acelasi timp iti transmit un sentiment de incredere si siguranta.
Din pacate la noi, formarea profesionala si orientarea in domeniu calca pe urmele securitatii de trista amintire, de militie samd
Chiar sunt curios ce va iesi. Eu am o firma de orientare in cariera si formare profesionala, iar mentalitatea pilelor, relatiilor, etc. ma fac uneori sa imi pierd speranta.
Acum e altceva…
Fara alte comentarii, consimt si eu la mesajul lui Anghel M.
Posted on 15 iulie 2010 la 3:17 pm.
Titi Georgescu says:
Si inca ceva, nu oportunitatea, nu contextul, ci vocatia si performanta conteaza. Ne-am saturat de fripturisti, demagogi si oportunisti.
Posted on 15 iulie 2010 la 3:22 pm.
Titi Georgescu says:
Iti multumesc pentru prilejul unei revelatii a sperantei.
Posted on 15 iulie 2010 la 3:22 pm.
melaniacoman says:
Patronatul din securitatea privata e cel care va da speranta.
Eu doar am scris ce s-au gandit dansii ca ar fi indicat sa se intample in sector.
Pentru mai multe informatii, puteti sa intrati si pe site-ul patronatului: http://www.patrosec.ro/index.php?what=informatii&subwhat=stiri&nid=31 si pe site-ul proiectului, pe care vi-l voi transmite cat de curand…
Melania
Posted on 15 iulie 2010 la 3:46 pm.
Ioana Barta says:
site-ul oficial al proiectului este: http://www.proiectcresco.ro
Posted on 24 ianuarie 2011 la 2:26 pm.
Alex says:
@ Anghel M: prietene nu cred ca este problema ta unde a lucrat, cine a lucrat si cum a lucrat. Aici iti spui parerea si despre articol si punct. Pentru frustrarile tale dai un search pe google.
In rest Melania bravo si mult succes in continuare cu blogul.
Posted on 14 februarie 2011 la 12:39 pm.
Irina says:
Draga Melania
ti-am descoperit de curand site-ul foarte interesant, oare ce s-a ales de proiectul tau entuziast. Ca in orice proiect poti sa faci un „After Action Review” care au fost lectiile invatate, ce ai face diferit, care au fost strength/weakensses ale acestui proiect care este strategia de a-l sustine (sustainability strategy)etc. Ce s-a intamplat cu ingrijorarile tale din 2010 Ar fi interesanta o analiza post factum a acestui proiect.
Posted on 22 decembrie 2012 la 12:53 am.