In articolul cu singurataturile, ziceam de momente cand te simti singur intr-o organizatie…
Are si Emmy dreptatea ei, numai ca o rog sa se uite in urma, cand imi cazuse mie fata si aratam ca un mops, adica ceva de genul asta…
De ce aratam asa? (e chiar dragals mopsuletul asta, mie imi picasera colturile buzelor si ziceai ca am 40 de ani, nu 28)
Eram intr-un job destul de provocator – „zgriam” cereri de finantare si studii de fezabilitate pe axa III POS CCE si incepusem sa aflu cum e cu cash-flow-ul prin metoda directa si cu analizele cost beneficiu alea mishtocute pentru OI PSI.
N-aveam cu cine vorbi, cu cine ma sfatui… Nimeni, in jurul meu, ori nu stia, ori nu voia sa ma ajute cu… nimic…
Ori de cate ori scoteam ceva din putul gandirii, se gasea cineva sa imi zica ca e o porcarie… Multam fain! Incepusem s-o iau pe campii…
Pe cand ma pregateam sa plec din aceasta firma, am primit CV-ul unei doamne mai in varsta, cu care, intamplator, m-am intalnit si conversat deseori dupa aceea. Stralucea prin competenta, experienta si prin aceea ca fusese director intr-o AM. Cunoscand-o mai bine, am descoperit o doamna deosebita, amuzanta, simpatica, si cred sincer ca ar fi fost o placere sa lucrez cu dansa.
In loc sa o cheme la o discutie, sa vada ce si cum, sefa mea de atunci a zis… „Poate sa iasa la pensie din alta parte”…
Desigur, e mult mai bine sa incerci sa angajezi proaspeti absolventi, pe diplomele carora nici nu s-a uscat bine cerneala… Asa, ai pe cine sa controlezi, dar nu vei avea nicicand competenta.
Din nefericire, a construi o echipa nu este pe lista prioritatilor nimanui… De-aia avem orgolii, de-aia oamenii nu se ajuta si nu se sprijina, si, de-aia, uneori, unii scot castanele din foc cu mana altora…
O sa revin asupra subiectului, cat de curand.
Mel
2 Comments on “complementaritate… la locul de munca…”
You can track this conversation through its atom feed.
Perparim Demi says:
Fosta sefa ta, este prezent peste tot in acest sistem mostenit de mentalitate. Un capitalist adevarat nu poate sa permite luxul sa tine acesti tip de sefi. „Jungla capitalista” curata sistemul, cei ramasi in urma n-au viitor.
Sper cu tarie, ca competenta si eficienta cindva va devenii criteriu principal de selectie si in Romania.
Posted on 20 noiembrie 2009 la 9:49 am.
Cara Vana says:
Bine punctat, Melania!
Subscriu la comentariul de mai sus, lipsa interesului pentru echipa face parte din mostenirea grea a celor 50 de ani de comunism. Din pacate vezi mentalitatea aceasta si la oameni care nu aveau nici 10 ani la momentul schimbarii regimului.
Posted on 20 noiembrie 2009 la 11:38 pm.