Am salutat de la bun inceput proiectele vizate de 4.1 si 4.2, desi ghidurile au fost greoaie, complexe si pe alocuri ambigue. Marturisesc ca aceste proiecte mi s-au parut mai grele decat orice alt proiect pe care il vazusem pana la momentul aprilie 2016.

Ghidurile au fost republicate – o analiza pertinenta si interesanta a modificarilor o gasiti aici. Autorii au fost foarte concreti, deci nu mai comentez eu.

Diferentele nu sunt mari, iar munca celor care au intervenit pe ghid a fost menita sa clarifice si sa faciliteze, pe alocuri, intelegerea unor concepte. Expertii spun ca nu s-a modificat nimic… Nu asta era ideea?

Sunt curioasa (si sper sa nu fie o profetie ce se auto-indeplineste) care va fi rata de respingere pe urmatorul exercitiu 4.1/4.2.

Asadar, 4.1/4.2 s-a relansat pana in iunie 2017.

Comunitatile marginalizate vor continua sa fie „vanate” pentru participare in proiecte. Vom auzi din nou lamentarile celor care nu au reusit sa apese butonul „Trimite” pe 16 iunie sau vom avea niste experiente mai frumoase?

Vom auzi din nou despre sociologi care intreaba cand vin rezultatele pe 4.1/4.2 pentru ca firmele sa ii plateasca pentru analizele preliminare? Care firme? Acelea care sunt eligibile doar ca parteneri? Acelea care nu pot, teoretic, subcontracta servicii relevante?

Asadar, reducerea marginalizarii e o chestie care mie imi pune niste semne de intrebare…

Si la final… succesul masurilor integrate… Sper sa fie cel asteptat… adica, spre exemplu, in conformitate cu POCU de la aceasta ora:

-Indicator 4S37 – Persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială (din care: din zona rurală) din comunitățile
marginalizate care dobândesc o calificare la încetarea calității de participant, din care: roma – 44.359 de omuleti (punct de plecare 2013 – 38.121, diferenta – 6238 – pentru regiunile mai putin dezvoltate)

-Indicator 4S38 – Persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială (din care: din zona rurală) din comunitățile
marginalizate are au un loc de muncă, inclusiv cele care desfășoară o activitate independentă, la încetarea
calității de participant, din care: roma – 23.000 (fata de 9.282 in 2013 zic ei... eu ma indoiesc… ca e aproape dublul lui 4S37 din regiunile mai putin dezvoltate)

Nota: pe BI e la fel – I4S37 – tinta 443, fata de referinta 381, respectiv 4S38 – 230 fata de 93.

Rezultatele cu pricina ne costa cam 5600 de Euro pe persoana, all inclusive.

 

 


No Comments on “4.1 / 4.2, reducerea marginalizarii si succesul masurilor integrate”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>