In urma primirii unui raspuns de la o Primarie – nu mai are rost sa spun care – m-a lovit, pe langa nevralgia ce ma tine de vreo trei zile, si o revelatie: minunata dezvoltare locala plasata sub responsabilitatea comunitatii este, de fapt, imposibil de implementat daca Primariile locale nu isi pot selecta parteneri locali.

Nu stiu de ce am o vaga senzatie de confuzie / greata – probabil de la medicamente – dar in acest moment, pe aceasta piata complet haotica si in care efectiv se canibalizeaza grupurile vulnerabile (nu intre ele…), ne aflam in fata celui mai mare paradox: vrem sa facem dezvoltare locala aflata sub responsabilitatea comunitatii, dar, in acelasi timp, trebuie sa respectam niste principii de selectie care, aplicate corect, ar deschide piata catre entitati aflate la sute sau chiar mii de kilometri distanta…

Deci, despre ce vorbim?

Unde e dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunitatii daca nu pot participa la proiectele astea grupurile de cetateni, de exemplu? Asa cum s-a vazut si in Bucuresti, dar si prin alte localitati, nu e nevoie sa fii ONG sau SRL ca sa schimbi o politica locala… De ce nu s-ar aplica asta si in identificarea prioritatilor si in dezvoltarea de solutii?

Unde e dezvoltarea locala, daca o firma dintr-un mare oras, care are consultanti cu CV-urile cladite si scrise bine, vine si bate o organizatie locala, care chiar face treaba in comunitate, dar care poate nu se prezinta asa de bine la nivel descriptiv?

Unde e dezvoltarea locala, daca nu ai unde sa ii angajezi pe omuletii aia pe care ii selectezi din inima comunitatii, pentru ca nu ai suporturi de nici un fel pentru antreprenoriat?

Si unde este sustenabilitatea acestui tip de masura, tinand cont ca pana acum nu s-a pus problema modului de asumare concreta a acestui concept?

Cred ca mai bine imi vad de alte treburi, din moment ce am atatea intrebari fara raspuns… si poate intre timp primesc niste raspunsuri si niste perspective noi din partea voastra, a cititorilor…

O zi buna si finantari fericite!

Melania


No Comments on “Dezvoltare locala sub responsabilitatea comunitatii…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>