Dragii mei,

Vreau sa va impartasesc impresiile mele de spectator al conferintei de lansare a proiectului STARTUP ANTREPRENORIAL.

Aceasta a avut loc in data de 6.03.2015, la Hotel Capital Plaza, intr-o atmosfera care dadea din prima senzatia ca evenimentul nu va fi unul in care unii si altii or sa se laude cu ce au mai facut in ultimii 5 ani. Si asa a si fost…

Conferinta a fost moderata excelent de Constantin Rudnitchi de la Money Channel si a beneficiat de prezenta catorva profesori de marca ai Universitatilor partenere, printre care nu pot sa nu ii mentionez pe Ovidiu Folcut (rectorul Universitatii Romano-Americane), Bogdan Glavan (pe care il citesc pe Logica economica pe intelesul tuturor) si Florin Bonciu, pe care l-am mai intalnit si cu alte ocazii la Finantare.ro.

Horia Terpe de la Fundatia Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala „Eleutheria” – CADI – promotorul acestui proiect, a vorbit despre hatisul legislativ si fiscal in care trebuie sa ne desfasuram activitatea ca antreprenori, atingand in discursul sau importante calitati ale antreprenorilor: asumarea riscului, curajul si chibzuinta.

Ovidiu Folcut a vorbit si el despre indrazneala, dar si despre faptul ca fara o idee de afaceri care asigura rezolvarea unei nevoi, nici 25000 de euro, nici 250.000 de euro si nici 2.500.000 de euro nu pot fi suficienti. El i-a indemnat pe tinerii prezenti in sala sa isi foloseasca creativitatea si sa se asocieze, chiar, pentru a putea sa beneficieze de mai multe resurse.

Acelasi mesaj a fost transmis si de Florin Bonciu, a carui prezentare s-a fundamentat pe un concept inovativ: „sharing economy”. Acesta mi-a parut apropiat co-productiei, cu simpla diferenta ca sharing economy se refera la bunuri, iar co-productia se refera la timp.

Bogdan a vorbit despre natalitatea firmelor din Romania, insa nu am apucat sa raman sa ii vad prezentarea, pentru ca au urlat termene limita de la birou… Stiindu-i stilul, sunt sigura ca a fost o prezentare superba.

Inchei prin a va spune ca inregistrarile in grupul tinta continua, dupa cum anunta intregul parteneriat. Pana la data de 20.03.2015, cei interesati de acest proiect si de a isi infiinta o afacere, pot trimite email pe adresa startup@metodoromania.com cu CV-ul in format Europass, scrisoarea de intentie si scan dupa cartea de identitate (pe primele le gasiti pe pagina dedicata proiectului STARTUP ANTREPRENORIAL), iar cursurile vor incepe din 23 martie 2015.

Cursul este gratuit, dureaza 5 (cinci) zile, iar locatia pentru Bucuresti-Ilfov este la sediul Universitatii Romano-Americane.

Examenul se sustine in a sasea zi, iar concursul de idei (si planuri) de afaceri se deruleaza pana la finele lunii aprilie.

Din discutiile cu membrii consortiului, se pare ca activitatile de curs vor avea caracter interactiv si practic si ca, la finalul cursului, fiecare participant va avea o forma foarte aproape de final a planului de afaceri, in vederea participarii la concurs.

Pe aceasta adresa sunt invitati sa se inscrie in general cei care au peste 18 ani, nu (mai) sunt inmatriculati in invatamantul superior si isi doresc un curs de antreprenoriat, o sansa de participare la concurs si, evident, castigarea unei finantari de 25.000 de Euro.

Cam atat de la mine…

Melania


2 comentarii la “S-a lansat oficial STARTUP ANTREPRENORIAL!”
 1. Lucia V. a spus:

  Buna seara, as vrea sa stiu daca se organizeaza acest curs si in Constanta.va multumesc

 2. melania coman a spus:

  Pentru Constanta, va rog sa contactati ADR SUD EST. Ei au un proiect in regiunea Sud-Est, unde se afla si Constanta.

  Proiectul Startup Antreprenorial este implementat doar in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest (Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt si Valcea).

  Daca aveti domiciliul intr-unul dintre judetele mentionate de mine sau sunteti inregistrata ca rezident (viza de flotant), puteti participa la STARTUP ANTREPRENORIAL.

  Daca nu, va rog sa contactati ADR SUD EST si sunt sigura ca veti beneficia de toate informatiile necesare.

  O zi frumoasa,

  Melania

Comentariul tau