In seara asta am citit cu surprindere si cu dorinta de a fi inspirata sinteza Programului Operational Regional 2014-2020, multumind lui Dumnezeu pentru ca macar astuia nu i-a fost distrus numele, in spiritul alinierii absorbtiei noastre la alte absorbtii europene…

Avand in vedere faptul ca eu sunt un pic bolnavioara (si poate nu vad bine) si ca e un draft, nu versiunea wiki-leaks, o sa consider ca insiruirea directiilor mari este cumva aleatorie sau ca nu am inteles-o.

De asemenea, banuiesc ca acolo unde se mentioneaza „reabilitarea creselor” s-a luat in calcul faptul ca numarul kinderilor mici nu va mai creste ca pana acum ceva ani… pentru ca sigur s-au construit destul de multe prin POSDRU, probabil… sau private… (aici eram sarcastica, pentru cei care nu s-au prins)

Ma bucura faptul ca a aparut „constructia” inainte de gradinite si scoli (si profesionale) – slava Domnului! Pana acum am tot crezut ca avem prea multe scoli. Si ca le folosim in alte scopuri, daca e sa ne luam dupa rezultatele examenelor nationale.

In rest, documentul este predictibil, usor complementar cu celelalte monstruozitati numite dupa cine stie ce exemple de succesuri… POIM si POC…

Mi-a „placut” strecurarea stimularii ocuparii prin intermediul economiei sociale si aici… „actiuni integrate” la social suna bine, insa cine imi explica si mie ce vrea sa spuna poetul?

Nu stiu de ce, dar sinteza asta nu m-a inspirat deloc… Vestea minunata e ca nu pe mine trebuie sa ma impresioneze si se vede ca e gandita, muncita si ca probabil o sa arate altfel cand pe langa schema o sa apara si diverse conexiuni si corelatii.

 

 


0 comentarii la “POR 2014-2020”
Comentariul tau