Buna sa va fie ziua tuturor!

Vreau sa va zic ca nu ma innebunesc dupa auto-cenzura, asa ca o sa incerc sa fiu cat se poate de scurta in abordarea ultimelor chestii POSDRU care m-au facut sa ma tin de neuron sa nu explodeze…

Citeam ieri pe fonduri-structurale ca onor AM POSDRU urmeaza sa puna plafoane maxime pentru categoria de buget Resurse Umane. Articolul initial, pe care il putem lectura aici, pe site-ul Jurnalului National, unde cineva a stat si a facut si calcule, ca sa vedem ce nasol e de bietii oameni care lucreaza pe proiecte POSDRU. Nu sunt de acord cu plafoanele maximale pentru asa-zisii experti categoria A, B si C, pentru ca nu 5 ani de experienta determina daca acea persoana este sau nu un bun project manager sau expert, ci recomandarile si succesul proiectelor sale… Da’ ma rog, ce stiu eu? O alta chestie dupa care nu ma innebunesc este aia cu dramatizarea oricarui aspect demn de luat in seama. Daca nici „Cum ne taiem singuri fondurile europene” nu e un titlu dramatic, apai eu imi iau jucariile si ma apuc de scris povestiri science fiction.

Ca sa ii raspund mai pe romaneste si fara auto-cenzura celui sau celei care a scris aceasta podoaba jurnalistica, ne taiem singuri fondurile europene prin ciupelile caracteristice romanilor, prin indolenta care ii caracterizeaza pe multi dintre beneficiari si prin atitudinea extrem de orientata spre ce nu merge.

Si acum, pentru ca mi-am varsat si eu of-ul, vreau sa fac un pic de coaching cu toti cei care vor citi acest articol si se mirau, sau nu, pentru ce se intampla cu fondurile cele europene. Coaching-ul de astazi se cheama „Cum sa fii nefericit”, pentru ca este clar ca avem nevoie de el. Recomandarea mea este sa cititi fiecare punctulet de aici, precum si bibliografia, si apoi sa fugiti cat mai repede in directia opusa!!!

So… cum sa fii nefericit in cativa pasi simpli:

1) concentreaza-te pe ceea ce nu ai… Cu cat te concentrezi mai mult pe ce nu ai, ce nu iti poti permite si ce nu vei ajunge niciodata sa posezi, sa fii sau sa faci, cu atat vei fi mai nefericit.

2) niciodata sa nu spui multumesc… Oricat de tentant ar fi, taci din gura, pune o fata acra si eventual, intoarce-te cu spatele! Nimic nu e mai edificator pentru celalalt decat indiferenta ta. Cu cat vei face asta mai mult, cu atat vei fi mai ocolit de toti, si deci, invariabil, mai nefericit.

3) Citeste stirile politice si economice in fiecare minutel liber pe care il ai, si neaparat citeste stirile sportive cand Romania sau Steaua mananca bataie!!! Nu ocoli televizorul, si mai ales, daca nu poti fi acasa la timp, neaparat inregistreaza-ti stirile de la ora 17:00. Pe langa nefericire, nu ti-ar strica si o depresie severa ca sa fii si mai mishto decat esti acum!

4) stai departe de orice fel de animalute! Spune un NU! hotarat cainilor, pisicilor, papagalilor sau focilor! Nici macar sa nu privesti in directia lor, pentru ca s-ar putea sa te atace o doza majora de optimism si fericire si nu vrei asta!

5) Incepe fiecare zi cu urmatoarele cuvinte „Azi o sa fie o zi oribila! O simt si stiu ca va fi cea mai urata zi de pana acum!” Murphy priveste si se amuza. Nu te va lasa sa astepti prea mult pana la indeplinirea acestei profetii si vei fi nefericit, insa vei fi avut dreptate. Ca de obicei.

6) toti cei din jurul tau sunt prosti, numai tu esti destept. Fa-i in ciuda lui taica-meu, care mi-a zis odata ca in viata poti alege sa fii fericit sau sa ai dreptate si considera-i pe toti dusmani. Nu vei castiga intotdeauna in batalia impotriva lor, dar vei avea ocazia sa fii nefericit cat doreste inimioara ta…

7) nu iti asuma nici o responsabilitate reala, in schimb, asuma-ti toate grijile si toate responsabilitatile sefului tau, prietenilor tai, colegilor tai de munca, familiei si ale lui Dumnezeu…

Ma opresc aici, pentru ca si cele doua link-uri pe care le-am pregatit sunt tare frumusele: http://www.thehappyseeker.com/2010/05/15/top-ten-ways-to-be-unhappy/ si http://www.marcandangel.com/2010/11/29/75-ways-to-stay-unhappy-forever/.

Va pup si va doresc o zi faina!

Melania


No Comments on “un (alt) sport national”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>