Buna seara, tuturor!

De ceva vreme am iesit din blogroll-ul finantare.ro, pentru doua motive: primul e ca n-am mai avut de cine sa ma „iau” – ghidul de Conditii Generale pe 2011 al onor AM POSDRU (salutari cu drag celor care monitorizeaza presa, va pup si va multumesc din suflet ca ma cititi si pe mine!) a fost foarte ok, l-am citit de 3 ori si n-am gasit nici un loc unde sa ma ia cu nervi ca sa ma pun pe comentat, la tembelizor nu ma mai uit de niste ani buni, iar viata mea pe baricadele consultantei ajunsese atat de anosta ca nu aveam ce povesti.

Cel de-al doilea motiv e personal si il pot sumariza intr-un singur cuvant: identitate. Nu stiu cati dintre cititorii mei au observat ca in ultima vreme am scris mai mult despre lucruri de suflet si de inima albastra, decat despre educatie, management de proiect  sau ACB. In lumea asta ciudata, m-am regasit. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati citit pana aici, pentru ca de aici incolo urmeaza partea mai amuzanta.

Citesc pe avocatnet.ro (AICI) ca posturile de televiziune si radio generaliste sunt obligate sa difuzeze 120 de minute de emisiuni culturale si educative in alt interval orar decat 1:00-7:00 (banuiesc ca am). Si titlul e simpatic: „sunteti de acord?

No, daca ma intrebati pe mine personal, eu nu sunt de acord. Si nu sunt de acord din 2 motive:

1. libertatea de exprimare, libertatea in general si toate celelalte porcarii de acest gen a persoanelor juridice de drept privat, care poate mai si platesc taxe la stat…

2. daca ii obligati, incalcati romanitatea neamului nostru… Nu acu’ vreo mie si ceva de ani, chiar doua, era un gagiu pe la Roma cea antica pe care il lovise zeita intelepciunii cu o idee numita <<paine si circ>>? Pai cum sa impiedicati onoratele tembeliziuni private sa nu mai dea circ multimii? Cum sa scoateti natia asta din letargia in care a intrat de vreo 20 de ani, de cand s-a tot liberalizat expresia? De ce sa ii ametim de cap pe tugulani si sa nu ii lasam sa traiasca in inertia lor zilnica?

Deci… eu sunt impotriva. Ma opun!

De ce?

Lasand la o parte bascalia, eu consider ca este obligatia morala a fiecarui om sa se educe, iar daca educatia nu ii este oferita – ba mai mult, cum este cazul romanesc, ii este refuzata in mod sistematic, de un sistem cretin in care profesorii au salarii mai mici decat ale soferilor parlamentarilor, iar parintii traiesc cu ideea ca „merge si asa”, copiii fiind victimele colaterale nevinovate (pana la 12- 14 ani), omul are posibilitatea si obligatia de a o cauta singur.

Daca vrea emisiuni culturale si educative, romanul le va cere. Din ceea ce am vazut in ultimii 20 de ani, romanul are exact ceea ce si-a dorit.

Va pup cu drag si va doresc un sfarsit de saptamana frumos!

Melania


1 comentariu la “educatie si cultura cu forta?”
  1. Paun Cristian a spus:

    E cale lungă până la a înțelege ce înseamnă libertatea. Unii de la butoane au încă mentalități staliniste și cred că prin obligare și forță își pot impune propria imagine asupra vieții. De la obligarea noastră să facem un lucru sau altul nu e decât un pas până la a ne obliga să mâncăm pe cartelă. Revenim încet de unde am plecat înainte de Revoluție pentru că nu avem curajul să îi trimitem acasă pe toți dinozaurii ăștia de care nu mai scăpăm. Încăm vreo 20 de ani cel puțin până îi mănâncă de tot pe interior Parkinsonul.

    Comuniști cu tricouri de liberali pe ei.

Comentariul tau