Azi am avut o mica discutie cu un bun amic consultant. El mi-a cerut o recomandare pe Linkedin, eu i-am dat-o. El a crezut ca o sa fie o recomandare asa… mai simpla… N-a fost sa fie. Imi place sa scriu lucruri bune despre oameni, mai ales atunci cand le cred. 🙂

Provocarea mea este urmatoarea:

Luati o persoana care nu va place si gasiti 3 calitati ale acelei persoane sau gasiti 3 lucruri mishto pe care le-ati invatat de la acea persoana. Puteti sa ii dati o recomandare pe Linkedin, sa ii spuneti ca astea sunt 3 chestii mishto pe care le-ati identificat la ea / el sau puteti sa le tineti pentru voi… Mai puteti sa le scrieti si pe blog la mine, la comentarii, da’ fara nume si fara alte aluzii…

Si as vrea sa va ganditi voi de ce e important sa faceti un astfel de efort…

Pentru mine e importanta chestia asta, pentru ca eu cred ca nu exista oameni care nu au calitati. Orice om are ceva…

Ia sa va vad!

Melania


4 Comments on “Provocare”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Cetateanul Popescu says:

    Mellody ;-),

    asta e un exercitiu pe care-l practic cu regularitate de ani buni. Am ajuns la el dupa ce un sef, pe care-l uram, m-a prins singur; in doi, fara martori, s-a dovedit extrem de intelept.

    Asa ca nu pot decat sa ma alatur tie: toti oamenii sunt valorosi, intr-o directie sau alta. Ideea e sa fii dispus sa faci efortul de a deschide ochii (mintii, of course!)

  2. melania says:

    Cetatene,

    Mi-a placut postarea ta… (1)

    Nu (mai) stiu cum ne-am cunoscut – daca eu te-am comentat pe tine, sau tu pe mine, dar imi dai intotdeauna teme de gandire de-alea de o megatona. Fie ca vorbesti despre depresie sau despre viata asta incurcata, din ceea ce spui reies sentimente umane mai rar intalnite in ziua de azi. (2)

    Sunt sigura ca in spatele Cetateanului Popescu este un tip deosebit – toate indiciile de pana acum ma conduc la aceasta concluzie. Cred ca Forta e vie in tine si cred ca orice obstacole ai intampina, poti sa le depasesti. (3)

    Cand ma gandesc la stilul tau de a scrie, imi dau seama ca nu oricine poate sa te citeasca – cu siguranta nu cei slabi de inger, cu stomacelele sensibile si carora le e frica de Beowulf si Grendel (nu m-am putut abtine).

    Numai soare, Cetatene! Melania

  3. melania says:

    Apropo!

    Amicul meu m-a provocat sa gasesc 3 lucruri bune sau calitati sau cum vrei sa le zici la Boc.

    Dupa cum bine se stie, eu nu mi-s politica, da’ totusi stiu cine e Boc si chiar am gasit 3 lucruri bune si la el.

    Pentru interviuri, stiti unde ma gasiti… 🙂

    Melania

  4. Cetateanul Popescu says:

    „imi dai intotdeauna teme de gandire de-alea de o megatona” – am rosit; e un compliment pe care il primesc cu bucurie (1)

    Boc: stabil, socialmente vorbind (nu si-a schimbat apropiatii in ultimii ani); disciplinat aproape militarmente; tenace (nimic nu-l abate din drumul lui).

    Ca mai orice pe lumea asta, „calitate” si „defect” sunt notiuni foaaaaaarte relative, iar clasificarea trasaturilor umane intr-una sau alta dintre categorii tine de context. Tenacitatea in urmarirea scopurilor, de exemplu, e calitate – dar se transforma in defect, la un moment dat (nu se spune, de altfel, ca orice defect e o calitate dusa la extrem?)

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>