Buna sa va fie dimineata tuturor!

E un soare minunat in zona mea… si parca nici nu mai e asa de frig ca ieri.

Azi dimineata am primit o provocare, pe care vreau sa o lansez si pentru voi. E un exercitiu personal, puteti sa raspundeti cu un comentariu sau puteti sa vi-l scrieti pe o hartiuta si sa il puneti bine.

Suna cam asa: „pomeniti 5 trasaturi de caracter, deprinderi, talente sau lucruri la care sunteti foarte bun si care va fac sa va simtiti bine„.

De ce e buna chestia asta?

Pentru ca mai degraba spui ca esti urat, prost, batut in cap, tampit si nu mai stiu cum, decat sa recunosti ca ai un zambet frumos, ca esti amuzant, ca stii sa canti la pian sau sa joci sah, ca iti iese super bine vocea Shaniei Twain, ca esti prietenos, ca esti sensibil, etc. Mai ajuta si la cresterea increderii in sine si o recomand cu precadere persoanelor care acum se afla in cautarea unui loc de munca si celor care doresc sa isi invinga timiditatea…

Cel mai adesea e usor sa vedem raul din noi si raul din altii. Vorbeam aseara cu un nene taximetrist despre asta si m-a amuzat ca spunea: „Dom’le, te duci undeva cu Gheorghe si Vasile si cu familiile lor si te simti bine. Vine si Ion cu nevasta si s-a dus naibii toata distractia…” Nu neg ca Gheorghe si Vasile si familiile lor sunt minunate, dar poate nici Ion si nevasta-sa nu-s rai. Astia-s oamenii… N-ai ce sa le faci – nu poti sa le dai in cap, ca e  ilegal… nu poti sa le bagi subliminale sa le schimbi atitudinile, ca nu se face (nu e etic, mai e si ilegal)… Poti doar sa iti schimbi atitudinea si sa controlezi reactia… Pana la urma, repet, eu decid asupra fericirii mele, nu altcineva.

O zi faina tuturor!

Melania


No Comments on “de poveste…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>