Vad azi, AICI, pe ce cheltuieste Comisia bani.

Este vorba despre un film de promovare a Fondului Social European.

Si trebuie sa recunosc ca mi s-a facut pielea de gaina, nu numai pentru ca am mancat o mandarina ffff acra si pentru ca e un pic cam frigut in birou, ci si pentru ca am privit acest filmulet.

Acest filmulet mi-a oferit o perspectiva mai proaspata asupra a ceea ce inseamna Fondul Social European. Sau ceea ce ar trebui sa insemne, daca nu ne-am crampona de niste proceduri extrem de birocratice.

Intreaga filosofie a FSE si tot ceea ce reprezinta bun, dupa ce tragi linie si faci bilantul, ma conduce – cel putin pe mine – la o concluzie simpla: cel mai frumos gest de social responsibility este plata taxelor, pentru a putea finanta actiuni dedicate, personalizate, sau cum mai vreti voi, pentru ca cei mai putin norocosi dintre noi (fie pentru ca s-au nascut cu o dizabilitate, fie pentru ca au ajuns intr-o stare nefericita ca urmare a unei boli sau a unei adictii, sau sunt someri sau au renuntat la scoala si traiesc in saracie crunta) sa beneficieze de o a doua sansa.

Mishto filmuletul! Cu inima stransa la gandul sutelor de mii de euro cheltuite pentru asta, felicitari oricum!

Melania


2 comentarii la “Filmul FSE – perspective”
 1. ADRIAN STOIA a spus:

  Remarcabila prima parte! Instantaneu mi s-a facut „pielea gaina”. Toate temerile, fobiile, zbaterile existentiale, le-am constientizat atunci.

  Lamentabila partea a doua! Implicita, previzibila,pleonastica (in virtutea valorilor FSE) si, cel mai important, anosta.

  Am rezonat cu prima parte pentru ca sunt constient ca oricand poate interveni „un ceva / o ceva” – prin urmare m-am considerat prevenit.

  Partea a doua, prin modul de realizare, cu siguranta nu-i vizeaza pe cei care PRIVESC de la marginea prapastiei – si sunt foarte multi, din pacate, prea multi

 2. melaniacoman a spus:

  @ Adi

  Asa este! Ai mare dreptatate – a doua parte m-a dezamagit si pe mine profund… Mi s-a parut ca tot ce au realizat cu prima parte a filmuletului s-a dus pe canalizare, de-aia am si remarcat ca imi pare rau de banii contribuabilului ioropian…

  Melania

Comentariul tau