Am o intreaga teorie despre monitorizare – de obicei intra la ofertele tehnice si in propunerile de proiecte (in 2 pagini pe POS CCE si in 2 fraze pe ActionWeb), cu livrabile si cu tot ce mai vrea muschiul vostru…

Revenind la proiecte – si nu la oricare dintre ele, ci chiar la cel de slabit droaia de kilograme pe care le-am pus pe mine in ultimii 15 ani… Cred ca trebuie sa schimb project managerul. Azi a uitat sa ia ingredientele pentru micul dejun de maine. De ce? Pentru ca a uitat sa faca raid prin frigider si sa verifice daca mai are ce manca la mic dejun. In schimb, a luat  iaurt. O sa devin fan iaurt.

Deci… monitorizarea…  eu cred ca e partea cea mai importanta dintr-un proiect, mai ales ca toti cei implicati in implementare ar trebui sa se ocupe cu asta. Intr-un one-woman project, cum e cel cu slabitul, uneori devine de-a dreptul imposibil sa apreciezi toate variabilele si sa pastrezi o evidenta clara a tot ceea ce ai facut in ziua / saptamana / luna cu pricina.

Ce am facut eu ca sa stiu – cat de cat – cum stau cu proiectul meu de slabit? Adica – pe romaneste – cum am abordat problema monitorizarii?

1. lista de alimente – mi-am cumparat doar ce era in dieta recomandata de doctor, evident transpus in lista

2. inregistrarea meselor – intr-un caietel care acum arata ca naiba, mi-am scris tot ce am mancat intr-o zi… de aproape 3 saptamani incoa’

3. compararea cu „baseline” – am pornit de la 89 de kile. Tot ce e in minus e bine… Nu? De asemenea, am pornit de la niste blugi care mi-au placut si imi plac enorm (luati de la Iesi, acum aproape 9 luni), care pana acum cateva luni imi fusesera lejeri si care s-au stramtat pe masura ce eu incercam sa iau decizia de a imi parasi fostul loc de munca. Acum sunt bine-mersi in blugii din februarie 2009 (iar asta singur este un semn ca sunt pe drumul cel bun – aia erau blugi de slabanoaga, pentru ca i-am luat la 75 de kile).

In ritmul asta o sa incap in blugii de la Mimi la Craciun. Sper.

Pe scurt, monitorizare inseamna sa urmaresti planul, sa documentezi rezultatele si sa intervii, atunci cand este cazul… Iar daca nu e cazul, vorba cuiva: „De ce sa repari ceva ce nu-i stricat?”

Melania


No Comments on “de-ale PM-ului – monitorizarea…”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>