si baba, adica MAI, se piaptana…

Din ciclul „reforma administratiei publice locale” si „descentralizare”, vine o noua initiativa finantata, banuiesc, de PO DCA… Iaka de pe e-licitatie.ro, ca sa va distrati si voi:

[108171] Servicii informatice (Servicii IT: consultanta, dezvoltare de software internet si asistenta) necesare implementarii proiectului „Dezvoltarea capacitatii institutionale a autoritatilor administratiei publice locale(comune) si a asociatiei acestora (A.Co.R.) în vederea sustinerii dezvoltarii durabile a spatiului rural” Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Generala Financiara 20.09.2010 16:41

De ce ma distrez?

Pai… ma distrez pentru ca nu stiu daca oamenii astia nu au nevoie de altceva – o, niste drumuri, poate si o canalizare, ceva, pe acolo… – poate niste chestii mai pragmatice si mai usor de atins cu degetu’…

Si nu stiu, de asemenea, cum o fi aia cu complementaritatea intre programele operationale… Adica… o parte dintre autoritatile publice locale comunale au participat si la POS CCE – competitia de e-gov si nu mai zic de faimosul (sau poate nu) KEP – Knowledge Economy Project.

Plus ca mai e cel putin o operatiune din POS CCE nelansata, care are un scop similar.

Se poate sa se cheltuiasca bani mai aiurea decat pe chestii d-astea? Da, si cu siguranta se cheltuiesc…

Melania


6 comentarii la “tara arde…”
 1. Paun Cristian a spus:

  Asta e cu banul european şi cu orice ban public. Statul este incapabil să identifice nevoile reale ale contribuabilului şi nici nu are un interes direct să o facă (alege şi el ce e mai uşor de implementat că… deh… o autostradă e greu de construit şi are riscuri mari de tot).

  În plus, UE crede că noi deja am rezolvat demult acele probleme şi, probabil, că aşa şi trebuia să facem înainte de integrare. De aceea acum programele europene ne par hilare.

 2. Emmy a spus:

  Ieri era sa-mi zbor creierii pentru ca mi-am petrecut 7 ore din viata intr-un sat superb…dar fara acces la internet / hot spoturi, etc. Asa ca nu, nu aveti dreptate. Autostrazile sunt un obiectiv infoielnic si cvasi-imposibil de realizat in tari cu proprietate fragmentata a terenurilor (de fapt ar fi suficiente centuri functionale pentru localitati). Si se poate trai – foarte bine – si fara autostrazi. Dar fara internet, nu.

  Cat despre coordonarea fondurilor – the devil is in the details (pretutindeni in Europa, la capitolul Fonduri Structurale). Asa ca un simplu comentariu aruncat fara o studiere serioasa a PO-urilor respective e..ieftin.

 3. melaniacoman a spus:

  Hai sa vedem cat de dispusa esti sa accepti ironia dura…

  Ne bucuram ca te-ai intors si speram sa nu regretam decizia de a nu-ti zbura creierii… Banuiesc ca un pistol sau un AK se mai gasea pe acolo, daca intrebai…

  Pana la internet, sunt multe lucruri de facut in Romania si in lume… Iar dubla… sau chiar tripla finantare a unor initiative de genul asta mie mi se pare nu ridicola si nici ilara… ci de-a dreptul sfidatoare.

  Melania

 4. Emmy a spus:

  Emmy a spus:

  1. AK-47: nu am intentionat nici un moment sa plec singura. Si ar fi declansat un conflict diplomatic major (plus ca as fi lipsit omenirea de “autorul” celui mai genial muschiulet umplut de gratar ever), so – no, thank you, maybe next time.

  2. Internet – again, you’re wrong. Daca aveau, m-as fi mutat acolo. Si as fi putut lucra de-acolo. Adica as fi putut castiga bani cu care sa sustin economia locala. Dar fara net…it all falls flat.

  3. Indeed, nu era Romania. Mi se falfaie de Romania. Sincer. Si trist.

  4. Multipla finantare – mai citeste odata ce am scris mai sus. Sunt convinsa ca (de data asta) nu ai verificat ci comentezi si tu ca romanu’ la iRealitatea TV… (versiunea actuala a lui “ca sa te afli in treaba”).

  5. Chiar pe mine ti-ai gasit sa ma intrebi daca imi place dur???

 5. melaniacoman a spus:

  Mai, la 4, maybe… maybe not… stii doar ca am lucrat in domeniu si mai stiu una-alta.
  La 5… scuze, sunt obosita… unde mi-o fi fost capu’?
  2 – si eu cochetez cu ideea de a ma muta la taranoaia si de a uita ca am trait in bucuresti… GRRRRRRRRRRRRRR!

 6. Emmy a spus:

  4 – nu spun ca n-ai dreptate (probabil ai), spun doar ca n-ai verificat cu „hartia”, la concret.

Comentariul tau