cel putin cu unii… Pai, da… pentru ca au ajuns actori… Ma rog, sa le fie de bine…

Iaka intr-o postare ceva mai veche, incat ma gandesc cu groaza cum de mi-a scapat. Mi-a trimis-o Vali V. acum vreun an, sa ma amuz. Recunosc ca n-am citit-o (e adresa cu messenger-ul), asa ca, saptamanile trecute, cand mi-am facut o mica mare curatenie in mail, am gasit-o si m-am umplut de spume… 😀

Evident, postarea cu pricina, a unui oarecare Mihai Bendeac (m-am intrebat cine o fi si am intrat pe site-ul / blog-ul lui, dar nu mi-a zis absolut nimic… Cred ca e o chestie din aia la care e musai sa ai tembelizor si sa te mai si uiti la el, nu stiu…), este fara comentariile in italic.

Desi cu unele chestii sunt de acord ( se va vedea si care – nu mi-a cazut mana cand am zis ca sunt ok cu respectivele idei), pe majoritatea le-as categorisi drept rebut.

Melania

TITLU: 10 motive pentru care sistemul de invatamant nu e bun
Comentariu: Da, stim si noi asta… Mai stim si ca sunt mai mult de 10 motive…

de Mihai Bendeac

1.Pentru ca nu ne lasa in 12 ani de scoala sa ne uitam la harta! Hai recunoasteti ca ati trait vreme indelungata inoculati cu ideea ca „suntem o tara mica, saraca. ..” .
Eu m-am uitat la harta! Fratilor! Suntem mai mari decat Ungaria, Olanda , Bulgaria ,Cehia…

Comentariu: Nu stiu cu cine ai facut tu geografia… Eu am facut geografia cu D-na Stanoiu, Dumnezeu s-o odihneasca!, si harta era principalul meu cosmar de martea si vinerea, pentru ca stateam mult prea departe de ea si nu vedeam chiar tot. Mai mult, desteptule, Romania e o tara de marime medie, Olanda nu se pune, iar celelalte, ca si noi, sunt cantitati mai mult sau mai putin neglijabile in economia europeana… In 12 ani de liceu, nimeni nu a tinut AK-ul la tampla mea, in ideea de a nu ma uita pe harta lumii… Si, geniule, noi am avut harta lumii pe perete in liceu. Probabil ca intentia ta era sa cauzezi un mare hohot de ras… Pe mine m-au apucat spumele.

2.Pentru ca balada noastra nationala este despre doi ciobani care vor sa omoare al treilea cioban ca are oi mai multe mandre si cornute.  Pe cioban il anunta o mioara ca astia vor sa-l omoare si el se apuca sa dea directive despre cum sa fie inmormantat: cu fluierase la cap.

Comentariu: Dragule, dar asta nu e singura balada pe care nevinovatii de clasa a VIII-a trebuie sa o inghita… Mai e si aia cu Toma Alimos (parca de prin clasa a V-a). Da, scoala incepe promitator… Recunosc atata lucru. Pentru mine sensul baladei asteia a fost intotdeauna ca poporul nostru e way beyond the others, tocmai pentru ca nu isi pune problema mortalitatii ca un cow-boy din Vestul Salbatic. Probabil ca era preferabil ca gigel sa ii astepte cu ghioaga pregatita pe cei doi si sa ii faca varza de Bruxelles.

3.Pentru ca la scoala inca mai cautam metafore,alegorii, influente schopenhauriene etc in „Somnoroase pasarele” fara sa-si asume nimeni de atata amar de vreme sa apara in fata oamenilor si sa urle : „E o poezioara pentru copii,idiotilor!”

Comentariu: Acilea ai dreptate, partial. Lipsea c-ul din Schopenhauer. 😀

Si ce daca tie ti se pare ca „Somnoroase pasarele” e o poezie pentru copii? Si profu’ tau de romana era fan Eminescu? Si al meu. Dar nu cred ca a insistat vreo clipa pe influentele schopenhaueriene din poezia asta… Nuuuu! El avea altele mai grele… Glossa, Luceafarul… O, da… Luceafarul… Cat am suferit eu din cauza nenorocitului aluia de Luceafar. Si Dionis… Pai, ce, draga? Eminescu a scris doar poezie? Se vad influentele schopenhaueriene si in proza…

4.Pentru ca in Scrisoarea a treia este surprinsa esenta conducatorilor acestei tari : „Eu imi apar saracia si nevoile si neamul”. Deci nu incerc sa le rezolv! LE APAR!

Comentariu: Acilea m-au apucat principalele spume… Ok, prefer sa merg pe sticla pisata decat sa citesc Eminescu, recunosc. Dar ce ai tu cu Scrisoarea a III-a? Care e, probabil, printre poeziile care au animat o generatie intreaga si au condus la dezvoltarea actuala a tarii asteia. Parerea mea! (e singura care conteaza, asa ca WHATEVER!!!) Ce s-ar fi intamplat daca niste gigei ca Eminescu ar fi stat si ar fi discutat ce dracu’ discutau ei pe vremea aia, fara sa se apuce sa cutremure neamul romanesc, recunoscut, de altfel, pentru pasivitatea sa, pentru lenea si pentru lipsa totala de actiune? Pai, iti zic eu, ne-ar fi cotropit grecii… asa ne trebuie, nu?

5.Pentru ca,desi am fost la uman si n-am avut mari tangente cu matematica, nimeni nu mi-a explicat care-i treaba cu axioma si teorema. Axioma e o teorema care nu trebuie demonstrata pentru ca e de la sine inteles ca adevarata.Dar daca eu demonstrez teoria lui Pitagora de exemplu,nu o transform in axioma?Deci aia din generatia urmatoarea nu
mai trebuie s-o demonstreze!

Comentariu: Amice, esti beat!

6.Pentru ca la romana elevii citesc comentarii in loc de carti.

Comentariu: Poate tu… Si oricum, a cui e problema?

7.Pentru ca scoala te invata sa urasti poezia.Nimeni nu citeste o poezie in scoala.Poezia e desfacuta ca o ecuatie de gradul trei din care se extrag figuri de stil,epitete, metafore, hiperbole, cacat faramitat… .Bai dobitocilor! Poezia inseamna altceva pentru fiecare dintre noi!Poezia se trece prin suflet nu prin matematica!

Comentariu: Cu tristete, aici sunt de acord…

8.Pentru ca elevii isi iau scutiri de la sport si ajung la 30 de ani niste relicve dizgratioase iar fetelor le curg suncile pe langa pantaloni.

Comentariu: Da, ti-am vazut pozele…

9.Pentru ca la istorie sau geografie te invata niste date pe care le uiti a doua zi dupa teza. ISTORIA E O POVESTE!!!!! !!! Cea mai fascinanta poveste!!! Are crime, intriga politista, dragoste, aventuri, politica, razboi, cancan etc… Iar geografia nu o poti invata decat de pe National Geographic.

Comentariu: Nu esti beat, esti prost… La modul clar… Orice tampit care zice ca geografia nu se poate invata decat de pe National Geographic e cam idiot. Adica, stai un pic… Intai zici ca profesorul de geografie nu te lasa sa te apropii de harta si dupa aia, nici 10 asertiuni mai incolo, zici ca oricum geografia nu se poate invata decat de pe NG? Cat despre istorie – cred ca macar la asta erai bun…

10.Pentru ca TOATA LUMEA studiaza gramatica limbii latine desi nu stapanesc nici gramatica limbii romane.

Comentariu: Ce frumos le spui, matale, bibicule… Zau asa! A se vedea finalul… e absolut de vise rele… Sper ca era intentionat, ca altfel ma ieu cu mainile di cap si ma duc sa il caut pe proful tau de romana…


4 Comments on “10 motive pentru care sistemul de invatamant a dat gres….”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Paun Cristian says:

    Mi-aplacut articolul.

    De acord cu miturile de doi bani ale romanilor. Am inceput si eu sa le critic pe blog: de exemplu unul care arata cat de fatalisti suntem pana la limita prostiei este cel cu drobul de sare.

    In rest de acord cu tine. Bendeac nu e relevant sa spuna ceva despre scoala. Foarte bine l-ai analizat. Punct cu punct.

  2. Je says:

    Dar tu cine esti fufa?

  3. didi says:

    Cred ca mai intai ar trebui sa inveti sa vorbesti limba romana, nu te lauda tu cum se scrie Schopenhauer daca nu incetezi dracu sa scrii ieu, di, acilea, gigei,etc. E enervat, pricep aluzia, dar e enervant. In al doilea rand nu ai inteles nimic din ce a vrut sa zica Bendeac… daca vrei tu sa stii dintr-o clasa intreaga de copii de la clasa V in sus, nu stie NIMENI unde se afla Franta la harta decat daca scrie cu litere MARI numele, stii de ce? pentru ca ti se dicteaza cuvant cu cuvant lectia, profu arata odata inspre harta, si desi HARTA E PUSA PE PERETE, tu cine crezi dracu ca se uita la ea?
    Si, da, poti invata istorie si geografie si anatomie si cum sa construiesti o masina si un tort si tot ce vrei tu de pe NG, discovery, etc,etc! Incearca numai. Da, poti invata asta si din alte locuri cum ar fi unele ATLASE, sau daca ai profesori care intr-adevar au darul de a fi profesori….
    6.Pentru ca la romana elevii citesc comentarii in loc de carti.

    Comentariu: Poate tu… Si oricum, a cui e problema?

    E problema ca profesorii dicteaza pana si comentariul pe care il va da la teza in ziua urmatoare ( cuvant cu cuvant, mi s-a intamplat)

    Comentariu: Nu stiu cu cine ai facut tu geografia… Eu am facut geografia cu D-na Stanoiu, Dumnezeu s-o odihneasca!, si harta era principalul meu cosmar de martea si vinerea, pentru ca stateam mult prea departe de ea si nu vedeam chiar tot. Mai mult, desteptule, Romania e o tara de marime medie, Olanda nu se pune, iar celelalte, ca si noi, sunt cantitati mai mult sau mai putin neglijabile in economia europeana… In 12 ani de liceu, nimeni nu a tinut AK-ul la tampla mea, in ideea de a nu ma uita pe harta lumii… Si, geniule, noi am avut harta lumii pe perete in liceu. Probabil ca intentia ta era sa cauzezi un mare hohot de ras… Pe mine m-au apucat spumele.

    Nu ai zis tu ca Romania e o tara de marime medie? Ai fost vreodata plecata prin tara sa vezi muntii, acolo unde prostia nu a ajuns inca? Ma rog exista si acolo dar te poti preface mai usor ca nu este 😀
    Atunci de ce naiba ni se spune ca Romania e o tara mica mica si saracacioasa… da, nu degeaba in Dorobanti gasesti cele mai multe masini de lux din Europa… corect, corect =))

    Sper sa nu te fi suparat pe mn, doar ca a trebuit sa comentez un pic comentariul tau. :))

  4. nure says:

    asa zicea si basismul si a inceput sa faca subiecte de bac ,si le aproba boc,si videanu

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>