Stateam azi si ma gandeam… asa, ca omul din popor…

Cine beneficiaza, de fapt, de proiectele pe hasher?

Eu am mai multe amice someroaice sau disponibilizate recent, care ar vrea sa mearga la un curs de oaresice re-calificare / specializare / perfectionare… dar nu stiu de unde sa ia informatia. Culmea e ca se afla in zone defavorizate, unde stiu eu ca exista proiecte finantate de POS DRU pe partea de masuri active, dar ele nu stiu. Le-am zis sa intrebe la ALOFM, sa intrebe pe la asociatii si fundatii, sa dea cu google… Informatia e aproape inexistenta.

Si ma intreb, asa, ca omul din popor daca banii aia nu se cheltuiesc aiurea…

Cum putem sa avem un impact al fondurilor europene pentru dezvoltarea capitalului uman, daca fondurile nu ajung la cei la care ar trebui sa ajunga? Cum putem avea tupeul sa cerem ca economia sa se dezvolte, forta de munca sa se mobilizeze si sa se flexibilizeze si adapteze, daca proiectele astea ating doar o parte infima a populatiei active? Si, mai ales, cum putem avea pretentia sa spunem ca un proiect este „strategic” daca grupul tinta este infim, in schimb 2 ani de zile se face cercetare?

Va povesteam despre CRESCO… Desi avem cam 6 luni puse cap-coada de studii si metodologii, instrumentarul fiind elaborat as-you-go, grupul tinta era de 5% din total sector, adica 5000 de persoane… La care, OI-ul – e cam mare grupul tinta… Ce s-o mai intampla, mai vedem…

M


0 comentarii la “impactul proiectelor de hasher”
Comentariul tau