Ma rog, nu era decat 29% pana in 01.01.2010… si dupa, va fi 31,3%.

Este vorba despre contributia la pensii a persoanelor fizice autorizate… printre altii…

Continuam cu un citat:

„Arta taxării e ca atunci când jumuleşti o gâscă vie şi obţii cea mai mare grămadă de pene cu cele mai puţine ţipete. ” (Jean-Baptiste Colbert)

De ce nu ne revoltam?

De ce nu urlam?

Pentru ca oricat de rau am urla, noi, cei care ne chinuim, ca tineri intreprinzatori, sa facem CEVA… nu tzipam suficient de tare. Peste noi, tzipa si mai tare pensionarii catre care se duc cei, in medie, 30% din banii nostri.

Ce a facut statul cu contributiile lor? A platit pensiile parintilor lor…

Cumnata mea imi zice mereu: „trebuie sa ai si tu un copil al tau” (mie nu imi plac copiii)…

Pana acum, nu am realizat de ce ar trebui sa am copii. Acum, cu groaza, realizez ca ar trebui sa am cel putin doi, care sa plateasca pensii si pentru ma-sa si pentru ta-su’, sau macar sa ne aleaga un azil k lumea.

Pentru final, delectati-va cu un alt citat, de data asta din Milton Friedman. Daca memoria nu ma inseala, a fost printre cei mai mari promotori ai curentului liberal in economie:

Sunt pentru reducerea taxelor în orice circumstanţe şi cu orice scuză, pentru orice motiv, oricând este posibil.
Milton Friedman


10 Comments on “cifre importante – 30%”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Emmy says:

    Eu chiar incep sa-mi fac bagajele.
    In tara care are varsta inimii mele (2 anisori, se implinesc miercuri, pe 17 februarie), chiar si cei mai tineri oameni cu care am vorbit au 3 copii. Tinta finala pare sa fie 5 copii / familie.

    Make babies, not pensions.

  2. Cara says:

    Ai dreptate, Melania. Si eu prefer sa nu ma gandesc la suma uriasa de bani pe care o dau la stat iar in schimb primesc servicii de cacao (a se citi nimic).

    Daca ma gandesc ma enervez. Mai rau decat gandul ca banii mei se duc la pensionari ma revolta gandul ca banii mei se duc la functionarii indolenti care se poarta cu tine precum vanzatoarea de pe vremuri de la aprozar. Erai la mana ei, daca vroia iti dadea banane, daca nu vroia nu primeai nimic.

    Desi, daca ma gandesc la babaciunea care locuieste sub mine si face scandal la orice scaun tarsit pe gresie, ar trebui sa ma revolt. A fost toata viata secretara, nu a facut nimic si acum urla ca nu poate dormi din cauza noastra. Eu ar trebui sa fac scandal, sa ma lase in pace sa ma odihnesc EU, ca ii platesc pensia! (De fapt astept de vreo cateva luni ocazia sa ii trantesc asta, nu stiu ce a patit, ca sta cuminte in ultima vreme).

  3. melaniacoman says:

    Dragele mele,

    Asta e o postare serioasa, deci nu ma astept ca lumea sa dea comentarii…

    In plus, 30 de lei la 100 este inca foarte putin. Stai sa vezi ce chiote or sa fie cand o sa inceapa aplicarea noii legi.

    @ Emmy

    Tu mai ai timp sa faci 3 copii, daca lasi cateva luni de alaptat… Dupa aia, nu te mai iert eu: pai, ce? Tu sa iei pensii din 3 locuri?

    @ Cara

    Cred ca i-a zis-o altcineva babaciunii de la et. 5. Eu nu sunt genul care sa spuna astfel de lucruri, dar…
    Problema:
    Daca vorbim de cineva care are parinti pensionari si credit la banca, nu e bine ca le da, totusi, cei 30 de lei la 100? Ca pana la urma, de la mama si de la tata poate sa mai ia niste banuti, ca sa traiasca…
    Pe mine asta ma irita: ca din astia 30%, ca si din imprumuturile de la FMI, se platesc, de fapt, credite…

    Am mancat o branza potential halucinogena, deci va rog sa ma scuzati ca aberez.

    M

  4. Emmy says:

    @ Mel,

    N-are importanta daca eu fac sau nu 3 copii – si 10 daca as face si tot n-ar ajunge pentru redresarea sistemului de pensii romanesc.

    Ar trebui ca mai toata lumea sa inceapa sa se inmulteasca. Hm, uite o solutie viabila pe termen lung pentru sustinerea sistemului de pensii: dezvoltarea industriei pornografice. Daca o mai si legalizam, mai rezolvam si din problemele actuale ale bugetului. Si cream locuri de munca pentru tineri 😛

  5. Emmy says:

    Uite o idee pentru o tara saraca-saracutza rau, ce se chinuie ingrozitor cu o balanta comerciala foarte dezechilibrata: DE CE NU VA VINDETI POLITICIENII??? Eu, una, vreau vreo 25 de duzini pentru tara mea!

    De unde mi se trage:
    – procentajul populatiei de peste 65 de ani: 6% din total;
    – varsta legala de pensionare: 65 DE ANI, ATAT PENTRU BARBATI CAT SI PENTRU FEMEI!!!!!!!!!!

    Deci, se poate!
    Parca vad ca in 20 de ani o sa cersim cu totii de la ei.

    :

  6. melaniacoman says:

    Senzatia mea e ca ar trebui sa dam la schimb… politicieni…

    Desi, dupa ce m-am gandit putin, mi-am dat seama ca ar trebui sa ii cumparam – nu de alta, dar riscam sa scada dramatic IQ-ul celeilalte tari daca ni-i trimitem pe ai nostri acolo.

    De ce sa sufere si ei?

    M

  7. Emmy says:

    That would be genocide. Pity, they are only 2 millions! (And they have nothing to protect themselves, excepting their AKMs!)

    😛

  8. Leandru says:

    Nu va ganditi sa mergeti dincolo cum ca v-ati scapa de rele..Din discutiile cu altii am observat ca le scapa un amanunt: Daca pleci nemultumit de aici, nemultumit vei fi si acolo, daca vezi hoti aici, hoti vei vedea si dincolo pentru ca folosesti aceiasi ochi.

  9. Emmy says:

    @ Draga Leandru,

    Stiu ca sunt hoti, dar macar nu sunt ai mei (read: Romanians)! Asa ca mie, una, mi se par mult mai tolerabili…

    Inteleg ce spui si in principiu sunt de acord – de obicei problema este in ochiul care priveste si nu in privelistea din fata.

    Experimentul pe care il propun este un pic altfel: tara respectiva este chiar saraca (in comparatie cu Romania) si inapoiata foarte – un decalaj de cel putin 20 de ani (si nu in favoarea lor), dar e un fel de paradis al micului „utopist politic”: „civic insubordination? hm! let’s see what we’ll get, 20 years from now on!”

    Si este singurul caz de acest tip din Europa contemporana.

  10. melaniacoman says:

    @ Leandru

    Nu zic ca nu ai dreptate… In general, atitudinea este cea care determina faptele si in general, oamenii cu o atitudine proasta sfarsesc prin a avea numai experiente neplacute, pe oriunde s-ar duce.

    Dar… vreau sa te intreb: de ce e posibil ca romani care nu au ridicat doua paie in viata lor in Romanica sa munceasca pe branci in Spania sau Italia?

    De ce te sinucizi muncind in alte tari, omorand efectiv viitorul copiilor tai (carora cred ca le-ai putea da orez, cartofi si fasole cu o munca cinstita in tara asta)?

    Problema noastra nu e ca politicienii nostri sunt idioti… Este doar cea mai mica dintre probleme.

    Problema noastra e ca in tara noastra exista:
    – patroni care pot cere ajutor de somaj – SI IL PRIMESC!!!!
    – pensionati pe caz de boala care sunt si angajati – ILEGAL – in diverse locuri
    – pensionari anticipati, care mai fac un ban si pe la asigurari de viata si casa…

    Pe astia de ce nu ii ia nimeni de urechi??? Credeti ca nu stie sistemul ce si de unde si-o ia?

    M

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>