Eu zic ca lucrurile au inceput sa se miste… Cel putin pe latura politica…

Asa ca mi-as dori sa depasesc momentul 6.12.2009 (ca idee, Mos Nick i-a dat lu’ tata un telefon pentru mine, ca o modalitate politicoasa sa spuna „da’ mai suna-l si pe tac-tu din cand in cand!”) si sa va intreb de PNDR…

Ati auzit ca s-au depus peste 20.000 de proiecte? WOW!!! Nu ma mira: pe licitatia de servicii de consultanta de care va povesteam, era vorba de cca 70.000 de beneficiari… Dar… in 2 ani, nu intr-unul… Mi se pare… nu stiu cum sa zic ca mi se pare…

Azi am sunat la POS DRU sa intreb de unul dintre proiectele depuse de mine pe schema de ajutor de stat de formare generala, in data de 9.10.2009, care apare, saracul, tot in stadiul de inregistrat. Domnisoara de acolo mi-a spus doar ca au fost atat de multe proiecte, incat evaluarea nu a inceput inca. Sa urmaresc contul de actionweb… Mi se pare fantastic – am depus proiectul fix in ziua in care s-a dat situatia fondurilor, si aparusera doar vreo 17 proiecte in curs de evaluare pe schema cu pricina… Deci proiectul meu, in spiritul regulii „primul venit, primul servit” ar fi trebuit sa fi ajuns in evaluare. Well… Sper sa se schimbe statusul acela curand…

De la mine, doar atat pe ziua de azi… Injuraturile, dansul si masa, la comentarii… 🙂

Melania


13 comentarii la “hai sa depasim momentul…”
 1. ileana a spus:

  Mda..Eu nu am pe POS proiecte,dar am depus doua pe POR ..unu pe 4.3 si unul pe 5.2.. acum doua saptamani.Cel de pe 4.3 e deja la evaluarea administrativa..Merge bine pana acum.:)
  Succes!

 2. Emmy a spus:

  Ca sa-ti raspund la intrebare[a implicita de azi]: nu, nu mi-am schimbat parerea fata de decizia ta de duminica. De fapt, parerea respectiva s-a accentuat pana la exasperat-vitriolant.

  Dar dupa cum ti-am spus, aceasta uriasa, mult puternica si prea-inteleapta creatura numita „personajul colectiv electoratul roman” dovedindu-se inca o data extrem de generoasa si subtila, voi ignora pur si simplu sus-zisa opinie proprie. Nu voi comenta nicicum acest aspect, pentru ca mi se pare imposibil sa exprim cu sinceritate ceea ce gandesc pe aceasta tema si sa salvez totusi prietenia noastra. Asta e, uneori tacerea este cea mai buna optiune. („God, look here! Do you see how virtuos I am?”)

  Cat despre ce intrebi tu in postarea de mai sus: nu s-a terminat, de-abia incepe. Climaxul e mult inainte. Asta-i doar pauza publicitara 🙂

 3. Perparim Demi a spus:

  Inghesuala mare la PNDR si POSDRU, de ce oare?
  Facand comparatia cu traficul din Bucuresti, in care unii „fraieri” stau la coada, altii fac acrobatii, intra in contrasens, depasesc coada, merg pe trotuare…, si de multe ori intersectia se blocheaza, mai ales la orele de virf.
  Ce se intampla? – Nu merge semaforul, lipseste politistul sau sunt doi-trei politisti o data, lucreaza APANOVA undeva, a avut loc o tamponare, sau pur si simplu soferii au decis sa treaca toti o data si nu trece nici unul.
  De fapt exista o explicatie simpla – multe masini si drumurile inguste. Da, dar ce facem cu masinile parcate care blocheza cite-o banda pe sens, ce facem cu soferii de taxi care blocheaza doua benzi oprindu-se in paralel ca sa stea de vorba… etc?
  Prin comparatie – sunt „firme” parcate pe benzile POSDRU si altele care blocheaza toate benzile la PNDR sau POR avand chef de vorba, iar restul stau la „coada” si asteapta dupa „ghid”.
  Sa nu vorbim de cei care au cumparat „domeniul” si completeaza cererea dupa licitatie – mai ramane loc pentru altii care stau cuminti la rind?

 4. Leandru a spus:

  Adevaratul rai pentru proiectele publice nu reprezinta fondurile europene. In paralel fiinteaza programele guvernamentale, acelea pe care le vedeti pe site-ul MDRL, care in mare parte finanteaza proiecte cu obiective similare. Trebuie numai sa te duci cu portbagajul plin si te intorci cu o promisiune ferma de distributie a fondurilor plus o lista a celor care trebuie sa castige licitatiile. Mai usor de accesat mai usor de ocolit OUG 34. Criza in acest sens are si un efect benefic: fondurile guvernamentale s-au imputinat, coada a ramas aceeasi si tot mai multi se gandesc sa-si finanteze proiectele prin fonduri europene. Ce vor face politicienii in acest caz?

 5. Cara Vana a spus:

  Vad ca ecourile ne-votat-ului tau inca nu s-au stins si o sa imi permit sa comentez si eu aici.

  Am si eu o opinie cu privire la faptul ca nu ai fost la vot. Toata saptamana trecuta te-ai aratat suficient de revoltata de aceasta campanie electorala si foarte convinsa sa mergi la vot.

  Ce nu pot eu intelege ce s-a putut intampla asa de radical in 2 zile, incat ti-a schimbat optiunea. Si nu imi ramane decat sa ma gandesc ca sub presiunea optiunilor noastre ai simtit nevoia sa nu mergi contra curentului. 😉

  P.S. Nu am inteles exact ce ai vrut sa spui cu PNDR-ul! 😀

 6. melaniacoman a spus:

  Um… Um…
  Stii, am citit Twilight (1, 2, 3, 4) – am inceput sambata pe la 4 pm, am terminat duminica pe la 6:30 am si am dormit toata duminica…

  How crazy is that?

  Melania

 7. Cara Vana a spus:

  Daaa…

  Altcineva mi-a spus ca s-a certat cu parintii, atat sambata, cat si duminica, si din cauza asta nu a fost la vot. Merita sa va pun intr-o viitoare antologie electorala.

 8. melaniacoman a spus:

  Imi gadili vanitatea… Cand apare?

  Mel

 9. Emmy a spus:

  Inainte sa te grabesti sa apari in antologie, intreaba-te cam care ar putea fi titlul ei…

 10. melaniacoman a spus:

  „CEILALTI” – suna suficient de horror…

 11. Emmy a spus:

  Good enough for me – but we strongly believe WE are ‘THE OTHERS’, not you! (You know what I mean by „we” in this case).

  Hm…topic de revenit: „CEILALTI – despre autoidentificarea ca alteritate in politica romaneasca”. Food for thought.

 12. melania coman a spus:

  Aia ti-o las tie… Pe blogul tau, pe care te rog sa ti-l faci si cand ti-l vei face, sa ni-l dai si noua… Si mai mult, pe care te rog sa il mentii la o limba romana simpla… Asa, ca pentru neuronul meu…

  Melania

 13. Emmy a spus:

  „limba romana simpla”: adica fara MRU and / or PM, got it!

Comentariul tau