Azi e 1 decembrie…

Am cazut din pat pe la 9:30, ca urmare a muzicii populare romanesti care se aude tare de undeva de dupa cimitir.

E aproape 11:30 si oamenii astia sunt patrioti pana la Dumnezeu si inca nu au incetat cu muzicile populare romanesti.

N-am nimic cu ele – chiar imi plac, dar… de cate ori poti sa asculti „trandafir de la Moldova” pana te apuca batzul??? Ma simt ca la o nunta taraneasca si de-abia astept sa plec sa pap o pizza cu Nico.

Ce ma seaca de nu mai pot e ca muzica vine de la aceiasi oameni care, in alte zile decat asta pun manele la maxim.

De ce suntem patrioti doar de 1 decembrie? De ce suntem buni doar de Craciun? De ce, de ce, de ce…

Colegii mei olandezi se mai scapau din cand in cand cu cate o vorba despre romani. Si cand se intampla asta, era ca si cum Polul Nord se muta in birou – imi aruncau priviri speriate si se asteptau sa sar la gatul lor. Le-am spus odata: „baieti, eu pot spune ce vor muschii mei despre romani… voi, nu”. Ce-i drept, aceasta atitudine dualista din partea mea le starnea si curiozitate si semne de intrebare: „da’ tu de ce poti sa vorbesti cum vrei si noi nu?”

Nimanui nu-i place sa auda ca e prost, ca e tampit, ca e beat… Dar, cand ti-o spun nu doi, ci poate zeci de oameni, incepi sa te intrebi daca asa e. Iar cand cineva generalizeaza la nivelul unui popor si spune „voi, romanii…”, incepi sa o iei pe campii.

Deci, de-aia le-am sarit mereu la jugulara celor care imi critica poporul: da-ne putin credit pentru ca tu, ca strain, lucrezi cu mine si sunt si eu romanca! Si uite ca nici nu fur, nici nu iti dau in cap si slava Domnului, n-am omorat pe nimeni. Ba mai mult, iti dau ce mi-ai cerut, la calitatea ceruta si in termenul impus.

Si de-asta acum o sa fac ceva ce nu am mai facut pana acum – politica… 🙂

Atata timp cat vom avea ghiocei la conducere, toti strainii ne vor calca in picioare…


0 comentarii la “o alta zi mare…”
Comentariul tau