Cu scuzele de rigoare, da’ am uitat trei mentori…

Unul este Kees, celalalt este profesorul meu de la UAIC – Laurentiu Soitu. Cea de-a treia „mentorita” este d-na Bodea.

Incep cu Dl. Profesor, care este un dulce si un gentleman. Cine n-a ajuns sa vorbeasca cu dansul macar o data, dintre studentii de la UAIC, ar fi bine sa se duca macar sa-l asculte la un curs. Le garantez ca experienta le va prinde bine.

De multe ori la cursurile domnului Soitu, ma simt ca la un examen. Un examen de viata. Cursul se construieste singur, pentru ca parerile noastre, cunostintele noastre, experientele anterioare constituie studii de caz.

Imi place de Dl. Soitu ca stie cand sa ne opreasca… Atunci trage concluziile si intreaba: „Da’ de la ce pornisem?” Ceea ce e foarte bine, pentru ca, de multe ori, uitam de unde am pornit. Si e important in viata sa stim si de unde pornim si unde vrem sa ajungem.

Pentru ca am vorbit despre Dl. Profesor o sa vorbesc si despre D-na Bodea – Coordonatorul meu de Master MIP de la ASE. Daca ma mai intreaba cineva acum ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare, eu o sa zic: „Vreau sa fiu doamna Bodea!”. Este o femeie extraordinara si un profesionist exceptional. Am lucrat cu dansa pe un proiect de cercetare (am mai povestit despre el) si am invatat enorm, atat despre educatie, cat si despre viata. De la dansa am invatat despre diplomatie. Recunosc ca inca mai invat.

Cel de-al treilea pe ziua de azi – uitat de mine intentionat, pentru ca stiam ca o sa revin asupra subiectului mentoring, este Kees Hammink. Dati un search pe net dupa el – e expert in HRD si vocational education si este unul dintre oamenii cu care m-am injurat destul de multicel pana sa ne intalnim. Am scris un proiect impreuna, Asistenta tehnica pentru Autoritatea Nationala pentru Calificari (PHARE), pe care l-am castigat. Deja credeam ca va fi un cosmar implementarea, pana cand l-am cunoscut. Este un om deosebit, un profesionist deosebit si un coleg minunat. Tot ce scrie in CV-ul lui e real, a lucrat in Romania de doua ori si a fost dat afara de ambele dati – prima data a realizat performanta de a pleca dupa 2 zile… De ce? Pentru ca unii oameni nu suporta sa fie contrazisi. C’est la vie! De la el am invatat ca uneori nu e rau sa te tii de punctele tale de vedere, chiar daca pierzi o slujba…

Ok, ma pregatesc sa inchei. Dl. Profesor tocmai a lansat o provocare astazi: vom incerca sa ne construim imaginea. 🙂

M


0 comentarii la “mentoring (ultimul)… :-)”
Comentariul tau