Imi incep si inchei articolul asta cu citate din Dune… Asa mi s-a parut potrivit.


„Do not be trapped by the need to achieve anything. This way, you achieve everything” (Zensunni saying)


Alte doua persoane care m-au invatat multe dpdv profesional au fost Cata Manolescu – sefa mea de la Class Management Consultants si o adevarata specialista in project management, ca sa nu mai zic ca este un om deosebit si Mihaela Biolan, coordonatoarea mea din LB (de asemenea o specialista in ale project managementului si dezvoltarii regionale).
Cata mi-a dat un veritabil sut in fund si m-a aruncat in scrierea de proiecte. Fara menajamente, fara timp de whining… Bine, nici nu avea cu cine, ca nu-s genul care sa se planga… Pentru chestia asta, ii voi fi vesnic recunoscatoare. Proiectul, despre care am mai povestit (pe la inceputurile blogului), a fost castigat si implementat de noi (respectiv de juniorii din firma).
Tot de la Cata am invatat despre cum tratezi cu oameni dificili. Trebuie sa ii multumesc ca a pariat pe mine, chiar si cand inca nu invatasem cum se trateaza cu oamenii dificili. Nici acum nu sunt mai breaza, dar mai las de la mine. In randul mentorilor mei, Cata se afla pe lista celor cu care as lucra oricand, chiar daca atunci cand ne-am despartit, poate plecarea mea a fost brusca si fara explicatii majore.
Emmy a facut fix acelasi lucru, in 2004, cand m-am angajat. Mi-a tras niste suturi binevoitoare acolo unde trebuie si m-a invatat trei lucruri importante, pe care le si consider guidelines-uri in viata profesionala: punctualitate, responsabilitate si prietenie.
Datorita ei am putut spune, dupa 3 luni de la angajare, ca am castigat un proiect de 2 MEUR in Ucraina, cu oamenii recrutati de mine. Amandoua am avut puterea sa ne asumam acei oameni. Si ce oameni minunati erau!!! (ma rog, asta o sa ramana pe alta data).
Tot Emmy m-a invatat sa dau tot ce pot si la inalta calitate… The rest is unimportant…
Dintre toti fostii mei sefi, Emmy mi-a ramas si buna prietena, asta pentru ca, in spiritul oricarei bune relatii profesionale, era sa ne luam de par la un moment dat. Mi-a dat cea mai frumoasa recomandare din viata mea si continua sa investeasca timp de coaching si mentoring. Si cel mai frumos lucru pe care mi l-a spus vis-a-vis de acest lucru a fost ca ROI-ul este mai mult decat satisfacator.
Daca ati cetit comentariile ei la articolele mele, veti observa si simtul umorului extrem de bine dezvoltat la ea… precum si punctele atinse in mod acid… Cand ma critica, nu vreau sa va zic ce-mi aud urechile… 🙂
Doua trasaturi extraordinare ale mentorilor buni sunt simtul umorului si profesionalismul…


M


PS: Va dau si un citat al zilei… E din Dune si seamana cu mine…


„Often, I must speak otherwise than I think. That is called diplomacy.”(Stilgar)


1 comentariu la “mentoring (III)”
  1. Emmy a spus:

    Intr-adevar, punctualitatea este extrem de importanta in viata profesionala. Eu, una, am grija sa nu intarzii niciodata…mai mult de 30 de minute (in viata profesionala, desigur: in cea personala nu mai mult de 2 ore).

Comentariul tau