E o intrebare stupida – stiu…

Ma gandeam in ultima vreme: Ce ar trebui sa fac sa castig o licitatie / sa mi se aproble un proiect la Romanica? (eu sunt dintre aia fericitii cu proiecte aprobate, dar totusi, de amorul artei, m-am intrebat)

Sincera sa fiu, n-am ajuns inca la o concluzie diseminabila pe net… Prea multe bip-uri, chiar si pentru world wide web…

Dar am ajuns sa ma gandesc si la reversul medaliei: daca cele mai multe proiecte se dau aiurea, cum citeam zilele trecute, daca in locul competentei se prefera altceva, atunci incotro ne indreptam?

Poate parea ciudat – dar articolul postat de Sunil – http://sunilmohal.blogspot.com/ – despre imperativele educatiei, m-a facut sa ma gandesc la urmatoarea situatie catastrofala:

cultura pe care o promovam azi ii invata pe copiii nostri ca e ok sa furi, sa inseli, sa fii mediocru (si n-am nimic de comentat aici, mediocritatea e o stare minunata), sa nu iti pese de cel de langa tine, sa nu invete, sa nu citeasca, sa nu iubeasca natura, sa nu se implice… sa nu, sa nu, sa nu…

Si atunci, de ce ar fi nevoie sa nu se intample asta?


2 Comments on “what would it take?”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Perparim Demi says:

    O socetate civilizata este formata din indivizi educati, instruiti, organizati si condusi pe baza unui cod moral corespunzator. Daca nu suntem educati cum trebuie, nu suntem instruiti suficient, suntem dezorganizati si ne lipseste codul moral sanatos, atunci vom avea o socetate – dar nu si civilizata. Poate gasim cu timpul un alt adjectiv care sa descrie adecvat felul in care traim, cand suntem indrumati de …”sa nu….”!

  2. Leandru says:

    Pt Demi! O societate civilizata o consideri ca atare daca o raportezi la valorile tale. Dacii au avut o civilizatie care raportata la contemporaneitate era barbara dar in epoca lor erau avansati. O civilizatie este ceea ce este. Insasi prin definitia ei civilizatia poae fi considerata o forma superioara a unei culturi.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>