Revin cu subiectul cu pricina, de data asta fara femei…:-)

Cand invatam despre project management, invatam si despre formarea si motivarea echipei… O sa vi se para ciudat, dar, de multe ori, adevaratul leader din cadrul unei echipe de proiect nu este neaparat promotorul sau, sau project managerul.

Mie mi se pare important a intelege ca profesionist si ca om, urmatoarea regula – nu mai stiu cine a zis-o initial, oricum, mi-a placut si am retinut-o:

„Un conducator trebuie sa inteleaga ca:

1. conduce oameni

2. conduce dupa reguli

3. nu va conduce intotdeauna”

Punctul 3 este punctul meu preferat. Din motive evidente, zic eu. Am avut o colega care mi-a dat un sfat interesant: „pe unde te vei duce, sa gasesti un om cu care sa razi si cu care sa poti sa injuri”.

Intr-o echipa de project management, e evident ca PM-ul trebuie sa fi citit o carte de leadership la viata lui. Iar cartea aia ar fi trebuit sa se termine, obligatoriu, cu un capitol legat de dezvoltarea capacitatii de leadership a echipei sale.


2 Comments on “project management si leadership”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Perparim Demi says:

    In opinia mea, cei care scrie initial o carte profesionala, intr-un domeniu mai putin strabatut, scriu experienta personala sintetizata. Urmatorii scritori copiaza adaugand citeceva. Unii dau cu parere, fac analize, filozofie, chiar si cind n-au experienta proprie.
    Asa este, cred eu si cu leadershipul asta. Este la moda, o avalansa de articole si carti. Ca sa intelegi ce se intapla trebuie sa ai experienta proprie, sa conduci o echipa, sa obtii rezultatele proiectate. Un leader adevarat este ca un maestru.
    Partea cu comunicare este cea mai grea si nu cred ca poti sa dai sfaturi sau retete, sunt anumite lucruri care se prind din zbor, intuitiv. Leaderul naste, creste in viata reala, si normal, putin scolire prinde bine.
    Un singur sfat, as da eu unui care vrea sa conduca o echipa, fii corect, iubeste meseria si ceea ce faci, respecti echipa, fii om.

  2. Leandru says:

    Cititi „Manger contra curentului” publicata de editura ALLFA. Este scrisa pe baza unui studiu de 25 facut de Gallup. Desi studiul abordeaza din perspectiva HR problematica actuala, ridica in acelasi timp si valul asupra a ceea ce ar fi leadership-ul in zilele noastre. Nu este o carte scrisa din carti…

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>