Sincer, nu stiu….

Cunosc pe cativa colegi de-ai mei de facultate, care au decis sa devina FP. Si eu, la un moment dat, am cochetat cu ideea – era chestia aia cu statul la caldurica, cu salariul sigur, nu te da nimeni afara, program normal, etc.

Evident, nu iti mai spune nimeni in ziua de azi ca nici la stat locul nu mai e cald, sigur, programul nu mai e de mult normal (si aici vorbesc de ministere), iar salariul este o mare bataie de joc.

Desigur, unii raman in continuare… Am si eu dubii in legatura cu acestia – sunt oameni tineri, ar putea face multe. De ce raman? Dumnezeu stie.

E o mare nedreptate sa spui ca nu sunt pregatiti – au la dispozitie cursuri si perfectionari, de bine de rau, mai sunt si traineri normali la cap pe lumea asta, mai dai si de cate un consultant ca Leo Quinlan sau ca Rolf Hunink si te mai invata una-alta… fara sa te considere tampit…

E o si mai mare nedreptate sa faci mishto de ei, dar eu nu fac mishto de functionarul public mic-mititel… N-am nimic cu el, poate in afara de faptul ca meseria sa l-a facut sa ia incetul cu incetul pozitia ghiocelului, sa nu isi spuna parerea si sa lase pe adevaratul incompetent de la varf sa vorbeasca prostii sau sa scrie prostii…

Ma rog – sper sa ajunga pe la Parlamentul European, onoratul individ care mi-a raspuns mie la o clarificare ca proiectele finantate din fonduri TACIS si CARDS sunt eligibile daca au fost implementate in Romania… Nici acum nu stiu daca facea mishto de mine, sau daca a auzit vreodata de TACIS si de CARDS… O sa aleg prima varianta. A doua este tragica.


4 comentarii la “cum e functionarul public…”
 1. PiticStyle a spus:

  Salariul e mic dar pe langa asta primesti inca un salar pentru imbracaminte :), plus relatii si alte privilegii!

 2. melaniacoman a spus:

  Banuiesc ca al nostru coleg, Piticul, vorbeste din propria experienta de functionar public sau de contabil / responsabil de resurse umane la o administratie publica. 🙂
  Altfel nu pot sa imi imaginez cum poate sa faca astfel de comentarii – pur si simplu mi se pare o marlanie, draga colega, sa spui asa ceva. Poate o fi valabil comentariul dumitale pentru cei care lucreaza direct cu publicul, dar ma indoiesc ca acel functionar care iti calculeaza matale pensia sau cel care se ocupa de alte asemenea hartogarii, fara a avea contact direct cu mine sau cu altii, are acel spor.

 3. Etienne Ignat a spus:

  :))) si tu care le tii partea…:)) prea tare.
  deci cum e functinarul public…nepregatit sau prost platit?

 4. melania coman a spus:

  both… :-))

Comentariul tau