Noi, romanii, avem tendinta sa punem carul inaintea boilor… O fi din cauza faptului ca suntem noi mai ai naibii decat toti europenii, dar parca trebuie sa ne mai gandim la asta…

Cand am inceput sa scriu pe structurale, adica acum aproape 2 ani, primul lucru pe care l-am scris a fost cererea… Si ma miram de ce nu suna bine… La un moment dat, mi-am dat seama ca toata baza informationala era in planul de afaceri, pe care il faceam, evident, in paralel.

Am persistat in greseala asta vreo 7-8 luni, pana am lucrat cu o colega care imi zicea ca ea scrie o cerere de finantare in 3 zile. Dupa oarece research + tras de limba colegi mai experimentati + certuri interne, ratiunea a castigat – am lasat naibii cererea si m-am apucat temeinic de planul de afaceri. Cand am terminat, cererea s-a scris aproape singura…

Am invatat ca e important, ca si Consultant, sa poti sa intelegi ordinea fireasca a lucrurilor, mai ales cand ai termene limita de respectat.


1 comentariu la “Cererea de finantare – cand incepem s-o scriem?”
  1. Lucian Teodor Poiana a spus:

    Melania, draga mea, si planul de afaceri s-a scris si el tot singur? Ca la fel am facut si eu, mi s-a parut complicat Planul de afaceri si mi-am zis sa incep cu Cererea de finantare. Vezi-Doamne, asta-i mai simplu de scris. Da de unde! Eu mi-am prins urechile in ambele, iar acum, as vrea sa-ti urmez sfatul, dar nu stiu cum sa fac Planul de afaceri. Da-mi, te rog, sugestii. Merci!

Comentariul tau